EUROLYGA 2023

Lietuvos olimpiečiai treniravosi su Italijos žvaigždėmis

Olimpiečiai Ieva Januškevičiūtė ir Rokas Zaveckas papildė savo patirties bagažą. Geriausieji Lietuvos kalnų slidininkai prieš žiemos šventes savaitę treniravosi kartu su Italijos rinktinės nariais Kronplace.

I.Januškevičiūtė ir R.Zaveckas.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr. iš archyvo
I.Januškevičiūtė ir R.Zaveckas.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Grinbergas, sportas.info

Jan 9, 2015, 6:04 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:51 PM

Šiame Italijos kalnų kurorte nuolat treniruojasi ir I.Januškevičūtė, priklausanti tarptautinei komandai „Kronplatz Racing Team“.    „Italijos vyrų ir moterų rinktinės čia atvyko, nes dėl sniego trūkumo Kronplacas buvo viena iš nedaugelio vietų, kur galėjo treniruotis pasaulio taurės dalyviai. Tarp moterų buvo Irene Curtoni, Federica Brignone, Chiara Costazza, Manuela Moelgg. Tarp vyrų – Werneris Heelas, Christofas Innerhoferis, Davide‘as Simoncelli, Massimiliano Blardone ir Manfredas Moelggas. Treniruotės vyko iki Kalėdų.

Beje, Manuela ir Manfredas nuolat treniruojasi Kronplace, nes čia jų „namų“ trasa - jie kilę iš greta esančio miestelio“, - paaiškino 20-metė sportininkė.

Prieš pasaulio taurės etapą į Kronplacą buvo atvykusi ir Šveicarijos vyrų rinktinė, kalėdiniam laikotarpiui čia įsikūrė Kanados moterų nacionalinė komanda su Marie-Michele Gagnon priešakyje.

„Treniruotės kartu su šiais sportininkais ar šalia jų tikrai padeda tobulėti, nes dirbi su geriausiais kalnų slidininkai. Stebint ir slidinėjant kartu su geriausiais, lengviau perimti kai kuriuos technikos aspektus. Žiūri ir mokaisi. Kartu tai yra ir iššūkis. Trasos per treniruotes buvo tikrai nelengvos. Bet įveikiamos“, - teigė I.Januškevičiūtė.

Porai savaičių į Kronplacą kartu su savo tėvu, vyriausiuoju Lietuvos kalnų slidinėjimo rinktinės treneriu Giedriumi Zavecku buvo atvykęs ir 18-metis R.Zaveckas.

„Taip sutapo, kad būtent tuo metu Kronplace treniravosi ir italų rinktinės, todėl nepraleidome progos padirbėti kartu. Aišku, kažkokiomis naujovėmis jie nenustebino, matėme juos ir anksčiau, kad ir per olimpines žaidynes. Bet slidinėja jie labai gražiai ir greitai“, - pasakojo R.Zaveckas, Italijoje sutikęs ir Naujuosius, o po to grįžęs į Vilnių, kur slidinėja Liepkalnio trasose ir vaikšto į pamokas šv.Kristoforo gimnazijoje.

I.Januškevičiūtė Naujuosius sutiko gimtajame Vilniuje. Netrukus ji vėl keliaus į Italiją.

Šį šeštadienį, sausio 10 d., abu geriausi Lietuvos kalnų slidininkai planuoja dalyvauti Anykščiuose vyksiančiose „Atomic“ taurės slalomo varžybose.

Beje, Italijos vyrų ir moterų rinktinės yra rengusios stovyklas ir Lietuvoje – Druskininkų „Snow Arenoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.