EUROLYGA 2023

R. Milevičius: „Pagaliau ir aš esu išrinktas Metų buriuotoju“

Lietuvos buriuotojai išrinko ir pagerbė praėjusių metų laureatus. Geriausiais 2014 metų buriuotojaiss tapo Rokas Milevičius ir Viktorija Andrulytė. Geriausias burlentininkas - Karolis Sipavičius, o jėgos aitvarų sportininkas – Mindaugas Jonikas. Tarp olimpinių buriavimo klasių sportininkų daugiausiai taškų surinko ir pirmoje vietoje atsidūrė burlentininkas Juozas Bernotas.

Daugiau nuotraukų (1)

vejo3.lt ir lrytas.lt inf.

Jan 11, 2015, 10:18 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:40 AM

Jau ketvirtą kartą iš eilės metų pradžioje buriuotojų žurnalas „Vėjo!“ kartu su Lietuvos buriuotojų sąjunga apžvelgia praėjusį sezoną ir įvertina geriausius buriuotojus, burlentininkus, jėgos aitvarų sportininkus, regatas, teisėjus, trenerius. Metų buriuotojų nugalėtojus rinko komisija iš buriuotojų žurnalo “Vėjo!”, Lietuvos buriuotojų sąjungos ir buriavimu besidominčių žiniasklaidos atstovų.

2014 metų geriausiu buriuotoju tapo Rokas Milevičius, patekęs į vienas iš sunkiausių ir ilgiausiai trunkančių sportinių varžybų pasaulyje – „Volvo Ocean Race“. Šios varžybos startavo pernai 11 d. Ispanijoje, Alikantės mieste ir tęsis iki liepos mėnesio, todėl buriuotojas atsiimti prizo negalėjo.

Šiuo metu R.Milevičiaus komanda „Team Brunel“ šiuo metu yra vidury Indijos vandenyno, tačiau sužinojęs apie laimėjimą R.Milevičius siuntė linkėjimus: „Pagaliau ir aš gavau šį apdovanojimą! Ačiū jums labai, tačiau turiu pastebėti, kad kartelė gauti geriausią Lietuvos metų buriuotojo apdovanojimą yra užkelta labai aukštai. Tikrai daug teko padaryti, kad ją pasiekčiau.  Tai man labai didelis įvertinimas“.

Geriausia metų buriuotoja antrus metus iš eilės tampa Viktorija Andrulytė. Šiuo metu ji stipriausia Lietuvos „Laser Radial“ klasės sportininkė, pernai iškovojusi kelialapį į 2016 metų olimpines žaidynes. Tarptautinės buriavimo federacijos (ISAF) reitinguose Lietuvos sportininkė užima aukštą 16-ąją vietą tarp 500 „Laser Radial“ klasės sportininkių.

„Praėję metai man buvo kaip niekada įtempti ir, ko gero, ir geriausi per mano sportinę karjerą. Daugiau nei pusę metų praleidau ne Lietuvoje, dalyvavau labai daug tarptautinių varžybų. Svarbiausias 2014 metų mano tikslas – iškovoti kelialapį į 2016 metų olimpiadą – buvo pasiektas“, – džiaugėsi sportininkė.

Metų burlentininku pripažintas Karolis Sipavičius. Jis pirmasis lietuvis startavęs profesionalų lygoje – Profesionalių burlentininkų asociacijos (PWA) varžybose. PWA Pasaulinis burlenčių turas – tai burlenčių „Formulė 1“. Čia susirenka garsiausi pasaulio burlentininkai. Lietuvos šiose varžybose užėmė 52 vietą.

Metų jėgos aitvarų sportininku tapo Mindaugas Jonikas. Tai aktyvus sportininkas, padaręs didelę pažangą per 2014 metus, „Baltic Cup“ serijos varžybose iškovojęs trečią vietą. Žiemos buriavimo čempionate, vykusiame Kaune, jėgos aitvarų rungtyje M. Jonikas tapo vicečempionu. Visiems geriausiems buriuotojams buvo įteikti stilingi ir vandeniui atsparūs „Ice Watch“ laikrodžiai ir viešnagė „Nidos Kempingo“ viešbutyje.

Geriausia įgula tapo dviviečių „RS Feva“ laivų Simono Jeršovo ir Gabrielės Petraitytės įgula. 2014 metais pasaulio „RS Feva“ čempionate iš 180 sportininkų jie iškovojo ketvirtąją vietą.

Į jaunojo buriuotojo nominaciją pretendavo net 6 tikrai lygiaverčiai ir stiprūs kandidatai. Vos vienu tašku Vėją Pajarską aplenkė ir metų jaunaja buriuotoja tapo Milda Eidukevičiūtė. Devyniolikmetė sportininkė kaip lygi dalyvauja Europos ir pasaulio čempionatuose, taurėse ir nė kiek nenusileidžia labiau patyrusioms sportininkėms. 2014 metais ji iškovojo 11 vietą pasaulio taurės čempionate Kinijoje, 10 vietą Europos čempionate tarp sportininkių iki 21 metų.

Geriausias mažųjų „Optimist“ klasės laivų sportininkas tapo Radvilas Janulionis.

Geriausia metų regata du metus iš eilės tampa Kuršių marių regata, kuri kartu yra ir LR kreiserinių jachtų čempionatas. Pirmoji Kuršių marių regata buvo surengta lygiai prieš 60 metų, todėl pernai buriuotojai šventė regatos jubiliejų. O šių varžybų starto-finišo teisėjas Rimantas Aidas Margis tapo metų teisėju. Jam įteiktos laivų salono „Laivo sandėlis“ dovanos.

„Volfas Engelman“ prizu – proginėmis sąsagomis už už buriavimo tradicijų puoselėjimą ir džentelmeniškumą buvo apdovanotas 2014 metų senjoras marijampolietis Rimantas Dovydaitis. 60 metų buriavimo patirtį turintis buriuotojas, Marijampolės jachtklubo vadovas, treneris buvo pavyzdys ne vienai jaunajai buriuotojų kartai, o praeitais metais jis savo lėšomis išleido knygą „Burės Sūduvos krašte“.

Metų buriuojanti šeima tapo klaipėdiečiai Lukšiai. Šeima – tėvas, žmona, du jų suaugę vaikai, marti visas atostogas praleidžia ant vandens. Jų jachta „Regina“ dalyvauja visose Lietuvos varžybose, plaukia bet kokiu oru. O metų įdomiausia kruizine kelione, kurią padėjo išrinkti internetinis kelionių žurnalas Visikeliai.lt, tapo jachtos „Milda“ (kap. T. Valentinaitis) įgulos kelionė į Sankt Peterburgą.

Lietuvos buriuotojų sąjungos atsižvelgdama tik į varžybų rezultatus, sudarė geriausių olimpinių buriavimo klasių sportininkų dešimtuką. Pirmoje dešimtuko vietoje – „RS:X“ klasės buriuotojas Juozas Bernotas. ISAF reitinguose jis užima 7-ąją vietą tarp beveik 300 pasaulio sportininkų. Antras pagal varžybų rezultatus buvo "Laser Standart" klasės sportininkas Martis Pajarskas, trečias – tos pačios klasės buriuotojas Karolis Janulionis. Geriausias treneris pagal auklėtinių varžybų rezultatus - Linas Grabnickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.