EUROLYGA 2023

Olimpiniam žiemos festivaliui sniego trūkumas – ne bėda

Ilgasis vasario savaitgalis prasidės žiemos sporto švente. Vasario 14–ąją Druskininkai taps Lietuvos žiemos sporto sostine – vyks „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 21, 2015, 2:39 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:34 AM

Antrus metus organizuojamo renginio organizatoriai pasiūlys daugybę įvairių sporto renginių: ledo ritulį, olimpinės mylios šliuožimą, akmenslydį, greitąjį čiuožimą, parodomąją dailiojo čiuožimo programą, „Snaigės“ žygį ir kitus.

Miestiečiams ir Druskininkų svečiams bus suteikta galimybė išsinuomoti pačiūžas.

Organizatoriai viliasi, kad dangus sniego negailės, tačiau jei jau taip nutiktų, paruoštos alternatyvos, žmonės bus kviečiami į „Snow areną“.

Be to, sporto entuziastai galės dalyvauti žiemos bėgime (5 km ir 10 km distancijose), organizuojamos orientacinės varžybos.

Interneto svetainėje lteam.lt bus patalpintas virtualus žiemos olimpinio festivalio žemėlapis su visomis pramogomis ir renginiais.

„Visi ras sau patinkančią programą, – tikino LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. – Neramina tik viena – sniegas. Bet jei jo nebus, vis tiek bus galimybių pasilinksminti. Alternatyva – Druskininkų „Snow arena“. Gal jo bus ir kitur.“

D.Gudzinevičiūtė šypsodamasi žvilgčiojo į Druskininkų merą Ričardą Malinauską, kuris tikino, kad didelių problemų dėl sniego neturėti kilti.

„Sniego turime tikrai pakankamai. Jei užtektų lėšų išvežioti jį ant reikiamų vietų, slidininkai galėtų šliuožti trasomis per miškus ir miško takelius“, – sakė R.Malinauskas.

D.Gudzinevičiūtės teigimu, pernai į renginį Ignalinoje, kuriame dar tvyrojo Sočio žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos atmosfera, susirinko užtektinai žmonių.

Jų šiemet tikimasi dar daugiau, nes 2014–aisiais olimpinio sporto festivalio dalyvius nuviliojo ir Sartų lenktynės.

Pernai žiemos sporto šventė buvo labiau orientuota į žiemos sporto šakų populiarinimą, o šiemet – į masiškumą, ypatingai – jaunimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.