EUROLYGA 2023

Austrijai atstovaujantys du lietuviai tęsia kovą dėl medalių

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė nedalyvauja planetos pirmenybėse, tačiau šio turnyro rezultatai atspindi ir mūsų šalies vietą pasaulio rankinyje. Rusijos ir Baltarusijos komandos, kurioms lietuviai prieš kelis mėnesius pralaimėjo, pasaulio pirmenybėse smarkiai atsiliko nuo stipriausiųjų ir kovos tik dėl 17-20 vietų.

Vieni čempionato favoritų - Londono olimpiniai čempionai prancūzai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vieni čempionato favoritų - Londono olimpiniai čempionai prancūzai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jan 25, 2015, 12:04 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:07 AM

Varžovai. Pasaulio čempionate dalyvauja 15 Europos komandų. 11 iš jų pateko į atkrintamąsias varžybas ir tik keturios pasitraukė iš kovos dėl medalių. Tarp silpnesniųjų atsidūrė Rusijos, Baltarusijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Čekijos rinktinės.

Lietuviai su rusais susidūrė pasaulio čempionato atrankos atkrintamajame etape. Mūsų šalies rankininkai neprilygo varžovams ir dukart triuškinamai pralaimėjo 22:30 (Permėje) ir 22:33 (Kaune).

Su Baltarusijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėmis lietuviai žaidžia vienoje Europos čempionato atrankos grupėje. Lapkritį Šiauliuose mūsų šalies komanda susitiko su baltarusiais ir jiems nusileido 28:30. Abejos rungtynės su bosniais vyks pavasarį.

Pasaulio čempionate Rusijos, Baltarusijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės per penkerias rungtynes iškovojo tik po vieną pergalę.

Lyderiai. Pasaulio čempionato pirmajame etape geriausiai žaidė visas penkerias rungtynes laimėjusios ir po 10 taškų surinkusios Ispanijos bei Kroatijos rinktinės. Po 9 taškus surinko kitų dviejų grupių nugalėtojomis tapusios Prancūzijos ir Vokietijos komandos.

Į aštuntfinalį pateko dar septynios Europos ekipos: Danija, Švedija, Makedonija, Lenkija, Islandija, Slovėnija ir Austrija, kurios garbę gina du Lietuvos rankinio auklėtiniai Vytautas Žiūra ir Romas Kirveliavičius.

Atkrintamosiose varžybose taip pat žais penkios kitų žemynų ekipos: po dvi Amerikos (Argentina ir Brazilija) bei Afrikos (Tunisas ir Egiptas) ir viena Azijos (čempionato šeimininkas Kataras).

Favoritai. Pagrindinėmis čempionato favoritėmis dažniausiai vadinamos Ispanijos ir Prancūzijos rinktinės. Tačiau finale jos tikrai nesusitiks. Jei įveiks du pirmuosius atkrintamųjų varžybų barjerus, ispanai ir prancūzai susikaus pusfinalyje.

Taip pat jau aišku, kad nebus pakartotas užpernykštis finalas. 2013 metais Ispanijoje lemiamose rungtynėse šeimininkai pranoko danus, o šiame čempionate Ispanijos ir Danijos rinktinių keliai turėtų susikirsti ketvirtfinalyje. Atkrintamųjų varžybų aštuntfinalio rungtynės vyks sekmadienį ir pirmadienį. Sekmadienį žais Kataras – Austrija, Slovėnija – Makedonija, Ispanija – Tunisas ir Kroatija – Brazilija. Pirmadienį kovos Vokietija – Egiptas, Švedija – Lenkija, Danija – Islandija ir Prancūzija – Argentina.

Autsaideriai. Į atkrintamąsias varžybas nepatekusios komandos kovos dėl 17-20 ir 21-24 vietų. Paskutinėje ketveriukėje liko pirmajame etape nė vieno taško nesurinkusios Čilės, Alžyro, Irano ir Saudo Arabijos komandos.

Saudo Arabijos rinktinė vienintelė per penkerias rungtynes neįmetė nė 100 įvarčių (pasižymėjo 87 kartus) ir pralaimėdavo vidutiniškai 15,6 įvarčių skirtumu.

Didžiausiu skirtumu baigėsi Ispanijos ir Čilės rungtynės, kurias pasaulio čempionai laimėjo 37:16. Daugiausia įvarčių per rungtynes įmetė Kroatija, nugalėjusi Iraną 41:22, mažiausia praleido Lenkija, įveikusi Saudo Arabiją 32:13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.