EUROLYGA 2023

Prieš biatlonininkų startą – ir nerimas, ir dideli lūkesčiai

Estijos žiemos sostinėje nuskambėjo Lietuvos vardas. Otepėje antradienio vakarą įvyko oficiali Tarptautinės biatlono federacijos (IBU) atvirtojo Europos čempionato atidarymo ceremonija, per kurią plevėsavo ir Lietuvos vėliavos – vienos sportininkų, kitos – atvykusių sirgalių.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Otepė

Jan 27, 2015, 8:33 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:45 PM

Nori atsigauti

Lietuvos biatlonininkai turi rimtų užduočių – lyderiui Tomui Kaukėnui norisi atsigauti po prastos sezono pradžios, o jauniesiems sportininkams reikia pateisinti lūkesčius.

„Aš nemėgstu kalbėti apie tikslus, bet turiu juos išsikėlęs. Mano pradžia – nevykusi ir tragiška, todėl dabar prognozuoti negaliu, tad tikslai nėra labai aiškūs. Bet pagrindinis – nesusirgti iki starto. Antras – šaudyti kuo taikliau“, – dar prieš atidarymą kalbėjo T.Kaukėnas.

Tačiau iš jo rezultatų tikėtis galima. 24 metų biatlonininkas IBU Pasaulio taurės etape Italijoje 10 km sprinte buvo 58-as, o 12,5 km persekiojimo lenktynėse – 47-as.

„Šie rezultatai parodė, kad mano sportinė forma gerėja, – sakė T.Kaukėnas. – Viskas turėtų susiklostyti gerai. Tiesiog pradžioje lyg ir buvome viską patobulinę, bet nepavyko gerai pasirodyti. Dar labai neanalizavau rezultatų, nes žiūriu į priekį, atgal nesidairau.“

Medaliai – įkandami

Lietuvai Otepėje atstovaus penkiolika biatlonininkų. Tarp jų – ir šalies biatlono viltimi laikoma 18-metė Gabrielė Leščinskaitė. Ji kartu su rinktinės jaunimu varžybas pradės jau trečiadienį, o suaugusių kovos laukia ketvirtadienį.

Lietuvos biatlono rinktinės treneris Ilmaras Bricis nenorėjo daryti spaudimo auklėtiniams, tad grįžęs po slidžių patikrinimo į viešbutį apie galimybes ir rezultatus kalbėjo aptakiai.

„Pamatysime viską. Nenoriu prognozuoti, – kalbėjo I.Bricis. – Kiekvienam sportininkui geras rezultatas yra skirtingas. Vienam – pirmas dvidešimtukas, o kitam ir buvimas toliau ar medalis.“

Ar sirgaliai gali tikėtis rimtų šūvių į medalį?

„Turime sportininkų, kurie gali pakovoti, – sakė I.Bricis. – Tačiau nepamirškime, kad daug priklauso ir nuo varžovų.“

Bijo susirgti

Atvirasis Europos biatlono čempionatas finišuos vasario 3-ąją, tačiau T.Kaukėnas pabrėžia, kad iki paskutinės dienos – daug laiko, o labiausiai jis dabar bijo susirgti.

„Reikia pasaugoti sveikatą, nes iki starto liko visa diena. Būtų gaila praleisti pirmąsias varžybas, nes tada, veikiausiai, nedalyvaučiau ir kitose“, – sakė T.Kaukėnas.

Jis ketina čempionate išsilaikyti iki paskutinės dienos.

„Turiu pasiekti kuo geresnį rezultatą, nes tai man – antras pagal svarbumą čempionatas. Šie startai labai svarbūs“, – teigė sportininkas.

Dėl sveikatos problemų turi Karolis Dombrovskis. Ar jis startuos paaiškės trečiadienį, kai sportininkas stosis ant slidžių. K.Dombrovskiui nugaros skausmai pasireiškė dar Italijoje.

Išmėgino trasą

Atvirojo Europos biatlono čempionate gerbėjai neišvys tokių žvaigždžių, kaip dukart olimpinis čempionas Martinas Fourcade'as, tačiau T.Kaukėnas siūlo neatsipalaiduoti.

„Vis tiek atvyksta daug stiprių sportininkų. Niekas mūsų nenuvertina ir mes negalime nuvertinti kitų. Tai Europos čempionatas. Tai nėra paties aukščiausio lygio varžybos, bet aš niekada nenuvertintu dalyvių“, – tikino sportininkas.

T.Kaukėnas antradienį išmėgino ne kartą garsiai girtą Otepės trasą. Liaupses jis skyrė neseniai atnaujintai šaudyklai.

„O trasa tokia įdomi. Yra ilgų įkalnių ir nusileidimų, lygumos. Nėra techniškai sudėtinga, bet įkalnės nėra lengvos. Tai nėra pats geriausias dalykas, nes lengviausia, kai yra trumpos įkalnės, nusileidimai“, – kalbėjo T.Kaukėnas.

Lietuvos biatlono rinktinė

Vyrai: Karolis Dombrovskis, Tomas Kaukėnas, Vytautas Strolia, Rokas Suslavičius

Moterys: Marija Kaznačenko, Natalija Kočergina, Natalija Paulauskaitė, Diana Rasimovičiūtė-Brice

Vaikinai: Kipras Daugirdas, Šarūnas Jukna, Karolis Paukštė, Artiomas Serdiukovas

Merginos: Gabrielė Leščinskaitė, Gaudvilė Nalivaikaitė, Kotryna Vitkūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu