EUROLYGA 2023

Olimpinė viltis Lietuvai – snieglenčių ir slidinėjimo trasose

„Vystyti olimpinę rungtį „Slope style“ nereikia didelių kalnų. Užtenka turėti kelis tramplinus bei čiuožimo dėžes. Dabar mūsų komiteto narių pagrindinis tikslas – sudaryti visas įmanomas sąlygas, kad šis žiemos sportas būtų pofesionaliai vystomas Lietuvoje“, – neabejoja Lietuvos nacionalinės slidinėjimo asociacijos, snieglenčių ir slidinėjimo laisvuoju stiliumi komiteto vadovas Mantas Paulauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2015, 4:07 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:41 PM

VŠĮ „Sveikas miestas“ vadovaujantis M.Paulauskas prieš naują šių metų sporto renginių maratoną išvyko pailsėti į Austriją. Bet ir per atostogas nepamiršta darbo.

„Į Austriją atkeliavome su keleta sportininkų ir snieglenčių treneriu Artūru Morausku pakviesti Tarptautinės slidinejimo federacijos, kuri surengė mokymus ir kartu su Lietuva pakvietė tokias šalis kaip Argentina, Ispanija, Graikija, Libanas, Ukraina, Lenkija, Estija“, – teigė M.Paulauskas.

Kursai skirti būtent toms valstybėms, kuriose žiemos sportas nėra pakankamai išvystytas. Savaitės mokymuose atletus ir trenerius profesionalūs instrukturiai supažindins su treniruočių specifika, mokys čiuožimo technikos, teisėjavimo taisyklių ir ypatumų. Sportininkai dalinsis patirtimi, kaip jų šalyse vystomas snieglenčių ir slidinejimo laisvuoju stiliumi sportas.

„Man labai džiugu, kad jau šiais metais bendravome ir juntame didelį Kūno kultūros ir sporto departamento bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto dėmesį. Tikrai žinau, kad šią olimpinę sporto šaką galime sėkmingai vystyti Lietuvoje. Esami slidinėjimo kurortai Vilniuje, Ignalinoje, Anykščiuose, tikrai gali sudaryti puikias sąlygas mūsų atletams treniruotis. Aš jau nekalbu apie uždarą slidinėjimo trasą Druskininkuose, dirbančią visus metus, į kurią jau senai atvyksta treniruotis užsienio šalių rinktinės. Turime ir Lietuvos sportininkų, kurie dayvauja tarptautinėse varžybose ir skina laurus. Dvylikametis snieglentininkas Motiejus Morauskas jau yra dalyvavęs daugelyje tarptautiniu „Slope style“ rungties varžybų, yra laimėjęs pirmąsias vietas „RIDE IN BALTICS TOUR“ , Šveicarijoje TTR lygoje, taip pat Vokietijoje – Bavarijos taurę“, – pasakojo VŠĮ „Sveikas miestas“ direktorius.

Pasak M.Paulausko, vystyti olimpinę rungtį „Slope style“ nereikia didelių kalnų ir tai labai palanku Lietuvai.

„Mūsų laukia nemažas darbas, tačiau manau, kad jau netolimoje ateityje vis daugiau girdėsime apie Lietuvos sportininkų pasiekimus tarptautiniame lygmenyje“, – neabejoja „Sveiko miesto“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.