EUROLYGA 2023

Draugo iššūkio sulaukęs T. Kaukėnas tikisi išvengti krizių

„Pirmąjį tikslą įgyvendinau“, – dar sušilęs nuo varžybų tempo kalbėjo Tomas Kaukėnas, pasidžiaugęs, kad skirtingai nei kolegės išvengė ligų ir galėjo startuoti Atvirajame IBU Europos čempionate.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Otepė

Jan 29, 2015, 4:35 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:38 PM

Geriausias Lietuvos biatlonininkas Estijos žiemos sostinėje Otepėje asmeninėse 20 km lenktynėse šliuožė greitai, tačiau Tomo slides galiausiai ėmė stabdyti sniegas, o vėjas ir prastas matomumas šaudykloje kainavo šešias baudos minutes.

„Tikėjausi, kad šaudysiu geriau, tačiau šeši netaiklūs šūviai per tokį stiprų vėją man nėra blogas rezultatas. Kita vertus, norėjau geriau. Keturi nepataikyti šūviai būtų mane pradžiuginę“, – kalbėjo T.Kaukėnas, dar prieš starta sakęs, kad vienas jo svarbiausių tikslų – geras pasirodymas šaudykloje.

T.Kaukėnas iš 98 finišavusių dalyvių užėmė 20 vietą, o minėti keturi netaiklūs šūviai būtų leidę rikiuotėje pasistūmėti iki 7 vietos.

„Rezultatas nėra prastas. Šliuožti sekėsi neblogai, o dėl vėjo visi šaudė prasčiau“, – sakė sportininkas.

Pagelbėjo draugas

Antrajame ir trečiajame ratuose T.Kaukėnas šliuožė šalia komandos draugo Vytauto Strolios. Šis startavo būtent tada, kai Tomas baigė pirmąjį ratą.

„Jis man tikrai padėjo. Kadangi startavo, turėjo daugiau jėgų ir mane „vežė“, – sakė T.Kaukėnas.

V.Strolia užėmė 66-ąją vietą.

Geriausiai iš keturių lietuvių pasirodė Karolis Dombrovskis, kuris galėjo iš viso nestartuoti. Dar antradienį Lietuvos rinktinės treneriai negalėjo pasakyti, ar kojos skausmus jaučiantis sportininkas bus pasirengęs.

Tačiau K.Dombrovskis stojo prie starto linijos ir užėmė 19-ąją vietą. T.Kaukėną aplenkti jam padėjo geras pasirodymas šaudykloje – Karolis suklydo vos dukart. Rokas Suslavičius buvo 86-as.

Rezultatai gerėja

24 metų T.Kaukėnas nėra patenkintas savo sezono startu, bet sportininką įkvepia pastarieji pasirydomai. IBU Pasaulio taurės etape Italijoje 10 km sprinte jis buvo 58-as, o 12,5 km persekiojimo lenktynėse – 47-as.

Ar po starto Atvirajame Europos čempionate galime brėžti kreivę į viršų?

„Taip. Planavome formą pagerinti iki svarbiausių varžybų. Bet iš dalies ir pasisekė. Šliuoždamas jaučiausi tikrai gerai, tad natūralu, kad kreivė kyla. Reikia tikėtis, kad daugiau nebus tokių krizių, kaip buvo sezono starte, o per svarbiausias varžybas – pasaulio čempionatą – būsiu pasiekęs piką“, – sakė T.Kaukėnas.

Prieš startą jį šiek tiek neramino trasos įkalnės, tačiau biatlonininką pradžiugino tai, kad pavyko greitai šliuožti.

„Trasa patiko.  Nėra tokių staigių įkalnių. Gal vienoje vietoje buvo stati viršūnė, tad čia ir buvo sunku. Kitur važiavau gerai, buvau greitesnis nei kiti, – sakė T.Kaukėnas. – Dėl sniego greitis vėliau ėmė mažėti, bet visiems buvo tokio sąlygos.“

Asmeninės vyrų 20 km lenktynės

1. Aleksejus Volkovas (Rusija) 53 min. 23,2 sek. (0+0+0+2)

2. Sergejus Semionovas (Ukraina) +1 min. 05,6 sek. (1+2+1+0)

3. Vladimiras Iljevas (Bulgarija) +1 min. 31,2 sek. (0+0+2+2)

19. Karolis Dombrovskis (Lietuva) +4 min. 42,1 sek. (0+2+0+0)

20. Tomas Kaukėnas (Lietuva) +4 min. 51, 1 sek. (1+2+1+2)

66. Vytautas Strolia (Lietuva) +10 min. 45,5 sek. (0+3+3+2)

86. Rokas Suslavičius (Lietuva) +14 min. 40,9 sek. (2+3+1+3)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.