EUROLYGA 2023

Biatlonininkių lūkesčiai sprinte virto nusivylimu

Dideli lūkesčiai ir nusivylę žvilgsniai – toks kontrastas tarp starto ir finišo atsispindėjo lietuvių pasirodyme Atvirajame IBU Europos čempionate. Penktadienį merginų jaunimo 7,5 km sprinto rungtyje lietuvėms nepavyko suspindėti, kai vietoje planuotų aukštesnių vietų joms teko sukti baudos ratus.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Otepė

Jan 30, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:38 PM

Liko nesupratusi

Dar trečiadienį Otepėje pasidžiaugusi taikliais šūviais Gabrielė Leščinskaitė šįkart buvo nusiminusi. 18-metė biatlonininkei sustojimai prie dviejų ugnies linijų kainavo keturis baudos ratus arba 600 metrų.

„To tikrai negalima vertinti teigiamai, – apie šūvius kalbėjo 31-ąją vietą tarp 57 dalyvių užėmusi G.Leščinskaitė. – Nežinau, kas čia nutiko. Nesu patenkinta. Tikrai nesu. Atrodė, kad viskas gerai, nes nebuvau nei pavargusi, nei išsiblaškiusi. Buvau labai susikaupusi ir jaučiausi užtikrintai, ypač kai šaudžiau gulint. Stovint labiau jaučiau vėją nei trečiadienį, tad sunkiau sekėsi nulaikyti šautuvą. Bet nemaniau, kad gausiu baudos ratų, todėl nesuprantu, kodėl taip nutiko. „

Ji nuo čempione tapusios Anastazijos Merkušninos atsiliko 3 minutėmis ir 14 sekundžių.

„Slydimas šįkart nebuvo toks. Gal slidės buvo prasčiau pateptos ar atitaikyti nepavyko tepalų, bet tai jautėsi“, – sakė sportininkė.

Treneriai buvo radę išeitį bent šiek tiek pagerinti jos slydimą, kai per radijo ryšį dalinosi informacija, kad leidžiantis nuo pirmojo po šaudyklos kalno dešinėje pusėje varžovės leidžiasi greičiau. O kokius patarimus jai duoda kalnuose laukiantis ir šalia bėgantis Lietuvos rinktinės treneris Ilmaras Bricis?

„Įprastai pasako, kokioje vietoje esu, kiek sekundžių trūksta iki varžovės. Kartais šiaip skatina, pavaro į kalniuką. Palaiko. Nežinau, ar greičiau pradedu. Bent stengiesi, kad atrodytų, jog išgirdai, tad gal tada ir įdedi daugiau pastangų. Būna taip sunku, kad tu nieko negirdi ir nenori girdėti. Bet jeigu kovoji dėl geresnės vietos, dar labiau stengiesi“, – pasakojo G.Leščinskaitė.

Startavo per greitai

Mažiausiai klaidų iš lietuvių padarė Kotryna Vitkūnaitė, po kartą prašovusi atsigulusi, o vėliau ir stovint. Tačiau sportininkei nepavyko vystyti gero greičio trasoje ir ji užėmė 40-ąją vietą.

Užtikrintai lenktynėse startavo Gaudvilė Nalivaikaitė, kuri pirmąjį ratą įveikė greičiau nei kitos lietuvės. Pirmojoje šaudykloje ji suklydo vos kartą, tačiau antrojoje užsidirbo du baudos ratus.

„Pirmajame rate puikiai šliuožiau, o ir šaudyti pavyko gerai. Manau, kad pirmąjį ratą pradėjau per greitai, nes vėliau kojomis pajaučiau didžiulį nuovargį. Jis buvo toks stiprus, kad tiesiog negalėjau šliuožti. Likusius dvejus ratus teko kentėti. Jau antrajame žymiai prasčiau pasirodžiau, o trečiasis dar prastesnis“, – sakė G.Nalivaikaitė.

Po finišo ji gerokai ilgiau užtruko, kol nusiėmė slides. Sportininkė šlubčiojo ir judėjo lėtai.

„Skausmas raumenyse neleidžia normaliai judėti“, – sakė ji.

G.Nalivaikaitė prisipažino, kad po gero pasirodymo šaudant atsigulus koją pakišo ne tik nuovargis, bet ir psichologinė įtampa.

„Stovint blogiausiu atveju galėjau užsidirbti tik vieną baudos ratą, bet pradėjau galvoti, kad privalau pataikyti ir tada nepavyko“, – teigė ji.

Merginų jaunimo 7,5 km sprinto lenktynės

1. Anastazija Merkušnyna (Ukraina) 21 min. 56, 3 sek. (0+0)

2. Dunja Zdouc (Autrija) +5,4 sek. (0+0)

3. Ulijana Kaišiova (Rusija) +12,9 sek. (1+1)

31. Gabrielė Leščinskaitė (Lietuva) +3 min. 14 sek. (2+2)

36. Gaudvilė Nalivaikaitė (Lietuva) +3 min. 56,8 sek. (1+2)

40. Kotryna Vitkūnaitė (Lietuva) +4min. 14,8 sek. (1+1)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.