EUROLYGA 2023

Jaunuosius sportininkus labiausiai vargino kelionės autobusu

12-ajame Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje Lietuvos sportininkai kalnų nenuvertė, o prasčiausiai sekėsi slidininkams – jie varžybas baigė užėmę paskutinę vietą estafetėje.

Biatlono rinktinė estafetėje užėmė 19-ąją vietą.<br>N.Maryninos nuotr.
Biatlono rinktinė estafetėje užėmė 19-ąją vietą.<br>N.Maryninos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-31 05:00, atnaujinta 2018-01-14 13:10

Penkias dienas Austrijos vakarų regiono Forarlbergo ir Lichtenšteino arenose vykusios varžybos patvirtino, kad Lietuvos žiemos sporto ateitis nėra šviesi.

Aukščiausią vietą iškovojo dailiojo čiuožimo atstovė vilnietė Aleksandra Golovkina, kuri trumpojoje programoje buvo devinta, o laisvojoje pridarė klaidų ir nukrito į galutinę 14-ąją vietą tarp 30 dalyvių.

Iškart iš Austrijos nuskridusi į Europos suaugusiųjų čempionatą Švedijos sostinėje Stokholme ketvirtadienį ji užėmė 23-iąją vietą moterų trumpojoje programoje (tarp 38 dalyvių) ir šiandien atliks laisvąją programą.

„Aleksandra buvo vienintelė, kuri galėjo galvoti apie aukštą vietą ir jos siekė, bet laisvoji programa susiklostė nesėkmingai“, – „Lietuvos rytui“ sakė mūsų šalies delegacijos vadovė Vida Vencienė. – Bet užtat Europos čempionate ji pateko tarp 24 finalininkių.

Kitiems sportininkams neplanavome vietų, juk jie dar beveik vaikai. Ne viskas pavyko, bet visi stengėsi, komandoje buvo puiki nuotaika.“

Delegacijos vadovei nuotaikos nesugadino ir slidininkų nesėkmė mišriojoje estafetėje – Rokas Vaitkus, Silvija Adomonytė, Deividas Kliševičius ir Neda Bukovskytė liko paskutiniai, 18-i.

Kiek geriau paskutinėje rungtyje sekėsi biatlono rinktinei. Mišriojoje estafetėje Elvyra Branicka, Alina Tuzikaitė, Linas Banys ir Lukas Čepulis užėmė 19-ąją vietą, aplenkę Latvijos ir Turkijos bendraamžius. Lietuviai panaudojo 15 papildomų šovinių ir suko 5 baudos ratus.

„Per savaitę teko startuoti net po keturis kartus, todėl atsirado nuovargis, – teigė V.Vencienė. – Bet dar labiau vargino ilgos kelionės autobusu, nes iš viešbučio iki trasų tekdavo važiuoti ir pustrečios valandos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.