EUROLYGA 2023

„LTeam“ žiemos festivalyje sniego nesitikima, bet ledo užteks

Šeštadienį Druskininkuose įvyks didžiausia Lietuvoje žiemos sporto šventė – „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis. Renginio organizatoriai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), žiemos sporto šakų federacijos ir Druskininkų savivaldybė – atsižvelgdami į mažą sniego tikimybę pakoregavo festivalio programą ir papildė ją naujomis rungtimis bei pramogomis šventės dalyviams.

Pirmasis „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis pernai vyko Druskininkuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmasis „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis pernai vyko Druskininkuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2015, 2:34 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:46 AM

Pasak Lietuvos olimpinio fondo (LOF) direktoriaus Vitalijaus Vasiliausko, savaitgalį numatomi geri orai, todėl šventės dalyvių džiaugsmui įspūdingą ledo ritulio aikštelę nuspręsta įrengti ant užšalusio ežero ledo.

Vis dėlto, įvertinus galimybę, kad Druskininkuose iki savaitgalio neprisnigs, festivalio programa nežymiai koreguojama.

„Dėl mažos sniego tikimybės tenka atšaukti Olimpinės mylios šliuožimą lygumų slidėmis. Tačiau žiemiškoms pramogoms orai tikrai nesutrukdys – norintys paslidinėti tai galės padaryti ant dirbtinio sniego Druskininkų „Snow Arenoje“, kuri veiks kaip įprasta, tik bus ribojamas slidinėjimas lauko trasoje. Be to, vidurdienį visi norintys kviečiami rinktis prie arenos, kur bus organizuojamas šiaurietiškas ėjimas“, – sakė V.Vasiliauskas.

Nepatyrusius čiuožėjus, slidininkus ir kitus sportininkus konsultuos profesionalūs instruktoriai. O žiemos sporto entuziastai galės pasivaržyti ir su į festivalį atvykusiais profesionalais. Užsiregistravę į Olimpinės mylios (1988 m) ir 10 km bėgimo distancijas turės galimybę pasivaržyti su maratonininke, Lietuvos rekordininke Živile Balčiūnaite.

„LTeam“ žiemos olimpinio festivalio ypač laukia visos Lietuvos moksleiviai. Per festivalį vyks į Lietuvos mokyklų žaidynių programą įtrauktų žiemos sporto šakų finalinis etapas. Planuojama, kad šiose varžybose dalyvaus apie 400 vaikų iš visos Lietuvos.

„Sudarėme galimybę festivalyje dalyvauti visiems to norintiems moksleiviams. Mokyklas labai nudžiugino toks sprendimas, jos aktyviai registravosi į varžybas. Dalyviams bus sudarytos puikios sąlygos – kalnų slidinėjimo rungtis vyks moderniausioje Lietuvoje „Snow Arenoje“, juos palaikys šimtai žiūrovų. Tikimės, kad nepamirštama patirtis paskatins vaikus ir jaunimą visam gyvenimui pamilti žiemos sportą“, – sakė LOF direktorius V.Vasiliauskas.

„LTeam“ žiemos olimpinis festivalis praėjusiais metais debiutavo Ignalinoje. Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio žiemos sporto ir pramogų renginys Lietuvoje. Festivalį kasmet planuojama rengti vis kitame mieste.

Atnaujintą renginio programą galite rasti www.lteam.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.