EUROLYGA

Kovotojas M. Stebuliauskas patirties sėmėsi egzotiškose vietose

Matas Stebuliauskas – daugkartinis tarptautinių bušido turnyrų nugalėtojas – Naujųjų metų išvakarėse su trimis draugais sėdo į autobusą ir išvažiavo į Varšuvą. Ten sutiko Naujuosius metus ir ankstų sausio 1–osios rytą išskrido į Bankoką. Iš ten keliavo traukiniu, persikėlė į Koh Panghan salą ir ten, palikęs savo bendražygius, pats prisijungė prie saloje vykstančių „Chinnarach Gym" treniruočių.

M.Stebuliauskas.
M.Stebuliauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-20 16:27, atnaujinta 2018-01-12 11:54

Kiekvieną dieną sportavo rytais ir vakarais.

„Krūvis buvo labai didelis, čia pirmą kartą pabandžiau muaythai ir man tai labai patiko“, – pilnas įspūdžių kalbėjo sportininkas.

„Treneris su manimi tikrai stengėsi daug dirbti asmeniškai, gal matė potencialą?“, – neslėpė savo entuziazmo Matas.

– Kur kelionė jus nuvedė toliau?

– Saloje praleidau kelias savaites, tuomet susiradau paliktus draugus ir visi kartu skridome į Filipinus. Buvau pasiruošęs ten praleisti kiek daugiau laiko. Šiek tiek pakeliavau, pradėjau nuo šiaurės ir keliavau per visus salynus pietų link.

Kaip eilinėje stotelėje sustojau apsižvalgyti Boracay saloje. Tiesa, ši sala išrinkta gražiausia pasaulyje. Čia jau tradiciškai palikau kelionės draugus ir pasinėriau į sportą. Tiesa, sportavau pats individuliai ir vis klausinėjau vietinių, kur galėčiau rasti sporto klubą. Taip atsiradau „Legacy Gym“.

Sporto klube dirbo penki treneriai: trys – bokso, vienas – muaythai ir vienas „Brazilian Ju Jitsu“. Nustebau, kad jie mane priėmė nemokamai treniruotis ir net leido apsistoti nuosavame namuke. Čia per dieną treniravausi net keturis kartus.

Neslėpsiu, tai pati geriausia patirtis mano gyvenime. Tobulėjau ne tik bokse bet ir imtynėse, treniravausi su MMA kovotoju Zebaztianu Kadestamu, kuris turi Filipinų didžiausios organizacijos čempiono diržą. Taip prabėgo dar mėnesis – išvažiavau sverdamas 90 kg, grižau vos 81 kg.

– Kokių planų turėjote iš karto grįžęs į Lietuvą?

– Lietuvoje pailsėti sau leidau lygiai vieną dieną. O tada tęsiau intensyvias treniruotes. Nors tikrai sportavau grįžęs dar aiškiai nežinodamas, kam ruošiuosi, bet tiesiog nemoku gyventi be sporto, o gal sau neleidau atsipalaiduoti tikslingai, iš visų jėgų siekiau savo tikslo ir širdyje tikėjausi sulaukti pasiūlymo pasirodyti didžiajame ringe, didžiausiame Lietuvoje bušido turnyre.

– Širdis jūsų neapvylė?

– Kovoju nuo vaikystės. Tiesa pasakius, buvau labai nesportiškas vaikas, bet labai užsispyręs ir pareigingas. Manau, gyvenime pasiseka tiems, kurie labai stengiasi ir tikrai kažko nori. Grįžęs iš kelionės sulaukiau kvietimo kovo 14 d. dalyvauti „KOK WORLD GP 2015“ didžiausiame ringe Europoje. Gavęs tokį pasiūlymą apsidžiaugiau ir net neabejodamas sutikau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.