EUROLYGA 2023

Iš Baltijos kalnų slidinėjimo taurės etapo – su apdovanojimais

Siguldoje (Latvija) dvi dienas

R.Zaveckas – vienas geriausiai pasirodžiusių lietuvių.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
R.Zaveckas – vienas geriausiai pasirodžiusių lietuvių.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:29 AM

Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) varžybų dalyviai lenktyniavo slalomo rungties trasoje, o jauniai ir senjorai – slalomo milžino. Pastarųjų lenktynių rezultatai įskaičiuoti tik į Baltijos taurės įskaitą.

FIS varžybose geriausiai iš lietuvių pasirodė olimpiečiai Rokas Zaveckas ir Ieva Januškevičiūtė, neseniai grįžę iš JAV vykusio pasaulio čempionato.

Pirmąja dieną finišo nepasiekęs 18-metis R. Zaveckas sekmadienį iškovojo sidabro medalį, nusileidęs tik septyneriais metais vyresniam latviui Kasparui Dauguliui. Už lietuvio nugaros liko ir pasaulio čempionate dalyvavusios Latvijos rinktinės nariai Danielis Fogelis ir Robertas Rodė.

R.Zaveckui atiteko ir Baltijos taurės varžybų slalomo rungties jaunimo (iki 21 metų) grupės aukso medalis.

Moterų varžybose bronzos medalį pirmąją dieną iškovojo 20-metė I.Januškevičiūtė. Antrąją dieną jai nepavyko baigti jau pirmojo nusileidimo. Lietuvei įteiktas ir Baltijos taurės slalomo varžybų apdovanojimas už trečiąją vietą jaunimo įskaitoje.

Pirmąją dieną aštuntas tarp vyrų finišavo 19-metis Vilius Aleksandravičius. Baltijos taurės varžybose apdovanojami šeši greičiausieji, tad šiam Lietuvos atstovui atiteko ir diplomas už penktąją vietą tarp jaunimo. Antrąją dieną V. Aleksandravičius nepasiekė finišo.

R.Zavecko tėvas Giedrius Zaveckas pirmąją dieną buvo 19-as, o antrąją – 14-as. Simonui Masalskui abiejų dienų varžybos baigėsi nesėkmingai.

Greta Piliponytė moterų varžybose pirmąją dieną buvo dešimta, antrąją – devinta.

Lietuvos kalnų slidininkai skynė apdovanojimus Baltijos taurės jaunių ir senjorų varžybose.

Jaunių (iki 12 metų) lenktynėse pirmąją dieną ketvirtas buvo, o antrąją bronzos medalį iškovojo Oskaras Karlavičius.

Itin sėkminga lietuviams buvo pirmoji slalomo milžino varžybų diena senjorų grupėje. Sidabrą čia laimėjo 38 metų Jurgis Janulionis, bronzą – 10 metų vyresnis jo brolis Adomas Janulionis, o šeštąją vietą užėmė pernai 60-metį atšventęs Tauras Milašius. Antrąją dieną tarp prizininkų pateko tik ketvirtas finišavęs A. Janulionis.

Tai buvo pirmos istorijoje Latvijoje surengtos FIS varžybos. Jų trasoje sportininkai rungėsi ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl FIS taškų. Jie labai svarbūs kalnų slidininkams, nes lemia ne tik jų starto vienas lenktynėse, bet yra ir pagrindinis atrankos į olimpines žaidynes kriterijus.

Pirmasis Baltijos taurės etapas dar lapkritį buvo surengtas Druskininkų „Snow Arenoje“. Trečiasis, finalinis, etapas vyks kovo 20-23 dienomis Suomijoje. Ten irgi vyks FIS varžybos. Jei viskas vyks kaip planuojama, FIS varžybų statusą jau kitą sezoną gaus ir Druskininkuose rengiamas Baltijos taurės etapas.

Kitą savaitę Kronplace (Italija) vyks Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionatas. O kovo 5-14 dienomis Norvegijoje vyks pasaulio jaunimo čempionatas. Jame startuos R. Zaveckas ir I. Januškevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.