EUROLYGA 2023

S. Maslobojevui prieš bušido turnyrą – priekaištai dėl „Šuolio“

15 intriguojančių kovų, pajėgūs kovotojai iš dešimties valstybių ir pagrindinio ketverto turnyras, kuriame kovos lietuvis Sergejus Maslobojevas. Visą tai – kitą šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame „KOK World GP 2015" turnyre.

S.Maslobojevas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Maslobojevas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Mar 5, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:30 PM

Kovos menų mėgėjai išvys dvylika parodomųjų kovų ir „KOK World GP“ ketverto turnyrą.

Čia Lietuvai atstovaus pasaulio kikbokso čempionas S.Maslobojevas. Jis pusfinalyje susikaus su lenku Kryspinu Kalski. Kitoje pusfinalio kovoje susitiks olandas Fabio Kwasi ir rumunas Robertas Dorinas.

Sulaukė priekaištų

Turnyrui S.Maslobojevas pradėjo ruoštis vėliau nei kiti Lietuvos kovotojai. Sportininkas dalyvavo televizijos projekte „Šuolis“, todėl sunkiai suderino treniruotes salėje ir baseine.

„Dabar įtemptas grafikas. Gal šiek pavėluotai pradėjome ruoštis, kai komandos draugai ruošėsi turnyrui, aš rengiausi „Šuoliui“, atlikau savo vaidmenį tame projekte ir tuomet pradėjau ruoštis.

Dabar sportuoju ir ryte, ir vakare. Rytais dirbu individualiai su treneriu, tvarkome techniką, taisome klaidas. O vakarais su komandos draugais dirbame praktikai, ką jau esame išmokę, išstudijavę.

Nenugalimų nėra. Tą patį galiu pasakyti ir apie save. Tikrai būsiu pasiruošęs fiziškai, bet svarbiausia – pasiruošti psichologiškai. Čia svarbiausias veiksnys. Jei jis nepaves – nenuvilsime nei žiūrovų, nei gerbėjų, nei visos Lietuvos“, – pasakojo S.Maslobojevas.

Už dalyvavimą televizijos projekte kovotojas sulaukė ir trenerio Andriaus Šipailos priekaištų.

„Žinoma, „Šuolis“ šiek tiek trukdė, buvau truputį piktas ant jo, kad negali normaliai treniruočių lankyti. Jausdavosi pavargęs po mūsų treniruočių, todėl teko laikinai jas nutraukti kelioms dienoms.

Sergejaus forma šiuo metu – puiki. Žemaitiškas charakteris jam tikrai padeda. Turnyre jis bus geriausios formos“, – patikino treneris.

Pavojingesnis formatas

S.Maslobojevo sėkmės atveju laukia dvi kovos. Jei laimės pusfinalio kovą, finale jis kausis dėl čempiono titulo.

„Žinoma, kelios kovos yra daug pavojingiau. Gali laimėti pirmąją ir į antrąją nebeišeiti. Buvo tokių atvejų, kai kovotojai laimėdavo pirmąją kovą ir paskui suprasdavo, kad lūžo šonkaulis.

2010-aisiais laimėjęs pirmąją kovą į antrąją eiti nebegalėjau, tiesiog koja atsisakė. Nors varžovas buvo visa galva žemesnis.

Visada yra rizika. Tačiau, iš kitos pusės, tai nauja patirtis. Tenka daug protingiau kovoti, neiti va bank, o atsargiau padirbti, pasisaugoti, kovoti taktiškiau.

Pergalė yra labai svarbu, bet dabar labiau kovoju dėl patirties. Kai pateksiu į aukštesnį lygį, tuomet bus svarbiausia pergalės. Kol kas noriu augti ir tobulėti“, – kalbėjo S.Maslobojevas.

Sutrukdė trauma

Paskutinę akimirką iš turnyro dėl traumos pasitraukė Tadas Jonkus. Kovotojui treniruotės metu nutrūko kojos raiščiai.

Jį ringe pakeis Ernestas Dapkus.

„Pasiruošimas vyksta labai gerai, svarbiausia, kad be traumų. Savaitgalį važinėju dar į kitą klubą, ten semiuosi patirties iš buvusio pasaulio MMA čempiono“, – sakė E.Dapkus.

Sportininko varžovas – anglas Luke'as Whelanas.

„Dar neteko varžovo analizuoti. Bet stengsiuosi gerai pasirodyti, pakeisti T.Jonkų ir nenuvilti“, – patikino lietuvis.

Sėmėsi patirties Azijoje

Lietuvos kovos menų gerbėjai Mato Stebuliausko nematė beveik pusantrų metų. Kai tuomet gydytojai dėl sveikatos problemų kovotojui uždraudė sportuoti, pusmetį jis visai nesitreniravo.

Šį savaitgalį jis pirmą kartą Kaune kopė į ringą „Swat 46" turnyre. Tai buvo apšilimas prieš kovą „Siemens“ arenoje su airiu Ayo Daly.

Visai neseniai M.Stebuliauskas viešėjo Azijoje, kur daug laiko praleido treniruodamasis pagal MMA taisykles.

„Buvau Tailande, Filipinuose. Daug pamačiau. Šiaip esu K1 kovotojas, bet kelionėse daug laiko praleidau MMA klube ir man labai patiko. Jaučiuosi puikiai, sportuoju du kartus per dieną.

Mano varžovas – puikiai žinomas airis, kuris per aštuonias kovas nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Įspūdinga statistika.

Jis puikiai dirba stovėsenoje, bet ypatingai gerai dirba parteryje, todėl ir aš daugiau dėmesio treniruotėse skiriu darbui parteryje. Stengiuosi savo žinias gilinti“, – sakė M.Stebuliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.