EUROLYGA

Tarp Lietuvos ir Anglijos: R. Meilutytė žino, kur norės gyventi

Geriausia sprinterė pasaulio baseinuose Rūta Meilutytė kovo 19-ąją švęs 18-ąjį gimtadienį. Pilnametystės lietuvė greičiausiai sulauks Plymute, kur treniruojasi jau penkerius metus. Tačiau savo ateitį plaukikė regi ne Didžiojoje Britanijoje.

R.Meilutytė Anglijoje gyvena nuo 12 metų.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Meilutytė Anglijoje gyvena nuo 12 metų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2015, 4:36 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:51 AM

Dar nežinia kada, bet R.Meilutytė norėtų gyventi Lietuvoje. Sąlygos tobulėti Didžiojoje Britanijoje – kur kas geresnės nei tėvynėje, tačiau ateityje išlipus iš baseino jai būtų smagu grįžti į Lietuvą.

„Aš labai pasiilgstu namų. Kai grįžtu į Lietuvą, jaučiuosi kaip namuose. Aplankau močiutę, šeimą, draugus. Lietuvoje sulaukiu beprotiško dėmesio, bet vieną dieną norėčiau ir vėl gyventi Lietuvoje“, – „Swimvortex“ pasakojo R.Meilutytė.

Į Plymutą Rūta persikėlė būdama vos dvylikos. Jos tėtis Saulius suprato, kad esant tokioms sąlygoms Lietuvoje jai nepavyktų pasiekti savo potencialo, o Anglijoje mokslus derinti su plaukimu pasirodė paprasčiau.

Su Plymuto koledžu artimai bendradarbiaujančio „Leander“ plaukimo klubo treneris Jonas Ruddas pradėjo auklėti Rūtą baseine.

Būdama vos penkiolikos lietuvė Londono olimpinėse žaidynėse nuskynė aukso medalį.

Olimpinė čempionė dabar dar trina mokyklos suolą ir studijuoja A lygio psichologiją, kuri padeda sutvirtėti Rūtai ir baseine.

„Plymuto koledžas viską puikiai supranta ir pernelyg neįpareigoja Rūtos. Bet jai reikia ko nors, kas būtų naudinga ir drauge neišsekintų prieš treniruotes ir varžybas“, – teigė treneris J.Ruddas.

„Mano plaukimas dabar – daug sumanesnis. Anksčiau tiesiog plaukdavau kiek įmanoma greičiau, ir viskas. O pastaruosius kelerius metus kur kas daugiau dėmesio skyriau technikai ir jėgos panaudojimui. Dabar aš – dar galingesnė. Turiu tokių ginklų, kokių neturėjau 2012 metais“, – tikino Rūta.

Jos motyvacija ir medalių troškulys niekur nedingo: „Sportas mane užveda. Labai myliu tą, ką darau. Plaukimas man suteikia gyvenimo prasmę. Atstovauti savo šaliai, jaustis geresniu žmogumi, būti apsuptai puikių žmonių – neįtikėtinas dalykas, už kurį esu labai dėkinga“, – pridūrė plaukikė.

Vasarą Kazanėje R.Meilutytė dalyvaus pasaulio plaukimo čempionate, o 2016 metais Brazilijoje laukia Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės.

„Pasaulio čempionatas bus skirtas jėgoms pasitikrinti, mano prioritetas – Rio“, – pabrėžė R.Meilutytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.