EUROLYGA 2023

Treko varžybose – dar vienas lietuvių medalis

Panevėžio „Cido“ arenoje artėja

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-08 18:59, atnaujinta 2018-01-11 06:05

Edita Mazurevičiūtė skrečo rungtyje Lietuvai iškovojo dar vieną bronzos medalį.

Moterų sprinto kvalifikaciją laimėjo Simona Krupeckaitė. Lietuvė įveikė dvi Rusijos atstoves, kurios šeštadienį su ja stovėjo ant keirino rungtis nugalėtojų pakylos.

Pasak pranešimo, lietuvės kovos dėl pirmųjų vietų ir omniumo (daugiakovės) varžybose.

10 km skrečo rungtį laimėjo lenkė Natalia Rutkowska, antra liko slovakė Alžbeta Pavlendova, o bronza džiaugėsi E.Mazurevičiūtė.

Tarp vyrų greičiausias buvo čekas Jiržis Hochmannas, antras liko baltarusis Romanas Romanovas, o trečias finišavo ukrainietis Tarasas Ševčiukas.

S.Krupeckaitė sprinto rungtyje 200 metrų nuotolį įveikė per 11,363 sekundes, antra likusi rusė Viktorija Tiumneva distaciją nuvažiavo per 11,494 sek. 11,649 sekundės užtrukusi kita rusė Jelena Tiumneva liko trečia.

Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė su 11,883 sekundės užsitikrino penktą vietą, o Miglė Marozaitė rikiuotėje liko iš karto už jos – antradienį 19-ąjį gimtadienį švęsiančios dviratininkės laikas buvo 11,932 sek.

Sprinto pusfinalyje S.Krupeckaitė nesunkiai du kart įveikė Suomijos atstovę Elisą Turunen, G.Gaivenytė-Mikalajūnė taip pat nesunkiai susitvarkė su lenke Katarzyna Kirschenstein. O M.Marozaitė abu kartus turėjo pripažinti rusės E.Breznivos pranašumą.

Vakarinėje programoje sprinto rungties pusfinalyje susitiks S.Krupeckaitė ir G.Gaivenytė-Makaljūnė, o kitoje poroje azerbaidžanietė Olga Ismailova ir rusė E.Brezniva. M.Marozaitė bandys reabilituotis kovoje dėl 5-8 vietų.

Omniumo daugiakovėje Aušrinė Trebaitė ir toliau išlieka antroje vietoje, bet ji vis labiau atsilieka nuo pirmaujančios baltarusės Tatjanos Šarakovos, kuri po penkių rungčių turi 196 taškus, A.Trebaitės sąskaitoje – 178 taškai. Į trečią vietą pakilusi Daiva Tušlaitė prieš finalinę kovą dėl taškų turi 152 taškus.

Vakare paskutinėje rungtyje T.Šarakova ir A.Trebaitė kovos dėl aukso medalio, o į trečią vietą pretenduoja net penkios dviratininkės. Ketvirta esanti čekė Lucie Zaleska turi tiek pat taškų kaip ir D.Tušlaitė, nuo jų tik dviem atsilieka Vilija Sereikaitė.

Keturių taškų deficitą nuo trečios vietos turi lenkė Edyta Jasinska, o aštuoniais taškais atsilieka Elžbieta Pavlendova. Į medalius nepretenduojančios lietuvaitės Silvija Latožaitė, Edita Mazurevičiūtė ir Vaida Pikauskaitė sieks padėti savo tautietiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.