EUROLYGA 2023

„Dragūno“ rankininkai reguliariajame sezone – pirmi

Lietuvos čempionas Klaipėdos „Dragūnas“ anksčiau laiko užsitikrino Lietuvos rankinio lygos reguliariojo čempionato nugalėtojo vardą. Tai paaiškėjo po šiandien Alytuje sužaistų rungtynių tarp lygos lyderių – „Dragūno“ ir „Almeidos-Stronglaso“.

Alytaus ir Klaipėdos klubų kova.
Alytaus ir Klaipėdos klubų kova.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2015, 5:52 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 10:23 PM

Klaipėdiečiai pateisino čempionų vardą ir alytiškius nugalėjo rezultatu 29:21 (13:10).

Alytiškiai iki 21 rungtynių minutės dar kovėsi įvartis į įvartį, tačiau prieš pertrauką klaipėdiečiai susikrovė 3 įvarčių persvarą ir nuo to laiko kontroliavo situaciją.

Alytuje „Dragūną“ į pergalę vedė 9 (1 iš 7 m) įvarčius įmetęs Edvinas Vorobjovas, 6 pridėjo Karolis Stropus, 5 – Gediminas Vaitkus, 3 – Jonas Geryba.

Iš Alytaus komandos išsiskyrė 10 (1 iš 7 m) įmetęs Aurelijus Sabonis, 4 pridėjo Irmantas Asakavičius, 3 – Žygimantas Micevičius.

Tai buvo dragūniečių revanšas už vienintelį pralaimėjimą čempionate, kai 2014 metų gruodžio 3 dieną Klaipėdoje rezultatu 17:19 (12:8) nusileido alytiškiams. Tai ir buvo vienintelis Klaipėdos rankininkų šio sezono pralaimėjimas. Iš viso „Dragūno“ sąskaitoje – 16 pergalių.

Alytiškiai (14 pergalių, 3 pralaimėjimai) Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos čempionate užima antrąją vietą.

„Kantriai dirbome ir siekėme šio tikslo. Sezono pradžioje pasvajodavome apie Lietuvos rankinio lygos reguliariojo čempionato nugalėtojo vardą, malonu, kad tai tapo realybe. Dabar mūsų pagrindinis tikslas – kuo geriau pasirodyti atkrintamosiose varžybose bei bandyti nenuleisti kartelės“, – kalbėjo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Paskutiniajame ture „Almeida-Stronglasas“ išvykoje susitiks su paskutinę vietą čempionate užimančia HC „Utena“, o „Dragūno“ dar laukia principingas ir daug ambicijų turintis varžovas – Vilniaus „VHC Šviesa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.