EUROLYGA 2023

Šiauliuose – intriguojančios imtynių kovos

Savaitgalį Šiauliuose vyks šalies jaunučių graikų-romėnų imtynių čempionatas. Savo įžvalgomis apie būsimas kovas pasidalino Lietuvos jaunučių rinktinės treneris Vladimiras Audickas.

Daugiau nuotraukų (1)

Valdas Malinauskas

Mar 13, 2015, 1:06 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 1:43 PM

- Treneri, ar tikitės intrigų kovose dėl apdovanojimų?

– Šiek tiek gal skamba ironiškai, tačiau ir vaikų bei jaunučių amžiaus grupėse yra „asų“ ir jiems lipančių ant kulnų atletų. Gyvenimas juda į priekį, treneriai dirba, ruošia naujus talentus, kurie neabejotinai mes iššūkį patyrusiems „vilkiukams“. Matau, kad iš apačios ateina pergalių trokštantys klaipėdiečiai Rokas Radzevičius ir Karolis Ispodnikovas, visaginiečiai Ernestas Karlo ir Segejus Kolodinas bei dar keli pajėgūs sportininkai. Jie tikrai nesiruošia būti vien tik statistais ir neabejoju, kad šiuos jaunuosius atletus pamatysime ant pjedestalo. Klausimas išlieka tik toks – ant kokio pjedestalo laiptelio.

- Kokie rajonai, centrai diktuoja imtynių madas jaunučių amžiaus grupėje?

– Prieš pora metų vaikų čempionatas vyko Kupiškyje. Tuomet komandų įskaitoje sau lygių neturėjo joniškiečiai. Komanda neišsibarstė, augo, o tuometiniai nugalėtojai jau spėjo įsitvirtinti lyderių pozicijose jaunučių grupėje. Manau Šiauliuose svarų žodį tars Joniškio ekipos smogiamoji jėga: Adomas Grigaliūnas (35 kg), Martynas Muižys (35 kg), Eimantas Vilimas (59 kg) ir Ignas Paulavičius (66 kg). Jei šie sportininkai dalyvaus mano prognozuojamose svorio kategorijose, tai jiems teks paplušėti su ambicingais Kauno, Šiaulių ir Panevėžio imtynininkais, tarp kurių išskirčiau Mantą Traupį (Panevėžys), Evaldą Žibutį (Panevėžys-Anykščių raj.) ir Igną Bukauską (Kaunas), Gedą Milašauską (Šiauliai – Šiaulių raj.). Reziumuojant, galiu daryti prielaidą, kad pagrindinė kova dėl komandinės nugalėtojų taurės vyks tarp Joniškio, Kauno ir Panevėžio.

- O kiti miestai miega?

– Jokiais būdais. Puikių sportininkų galima rasti ir kituose imtynių centruose. Tik dar neišmušė jų valanda. Kasmet viskas keičiasi. Treneriai užaugina vieną kartą ir kimba į darbą su naujokais. Galvoju, kad tradiciškai be medalių neliks Šiauliai, Šiaulių rajonas, Marijampolė, Klaipėda, Tauragė, Vilnius, Visaginas. Nereikia nurašyti ir kitų centrų, imtynės nenuspėjamos, ypač tokioje amžiaus grupėje.

- Mėgstate kalbėti faktais, tai ir norėčiau išgirsti prognozuojamus scenarijus kituose svoriuose.

– Prognozės nedėkingas reikalas, todėl, kaip minėjote, remiuosi faktais kurie leidžia daryti minimaliausias paklaidas. O faktai tokie – pagal paskutinius rezultatus numanau, kad 53 kg finale susitiks praeitų metų jaunučių čempionai šiaulietis Edgaras Gendvilis ir Matas Indriševičius iš Panevėžio. Žinoma, jei burtai neiškrės šunybių ir nepaankstins jų dvikovos dar iki finalo.

Intriguojančioje svorio kategorijoje iki 47 kilogramų kausis dvylikametis Sergejus Kolodinas (Visaginas), Aistis Liaugminas (Kaunas), po traumos atgaunantis jėgas Vilius Savickas (Marijampolė) ir Robertas Kvietkus (Tauragė). Svoryje iki 42 kg šiuo metu sau lygių neturėjo Mindaugas Venckaitis (Tauragė). Pamatysime, ar jam pasipriešins Edvinas Stanišauskas (Klaipėda) ir Ramūnas Plungė (Visaginas).

Svoryje iki 73 kilogramų pajėgiausias šio amžiaus sportininkas Lietuvoje be abejonių yra Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis, buvęs kaunietis Arminas Lygnugaris. Jam tinkamai pasipriešint galėtų metais jaunesnis Karolis Ispodnikovas (Klaipėda), bet kad jis laimės dvikovą, sakyti kol kas per drąsu.

Sunkiasvorių mūšyje (+85 kg) dėl traumos nedalyvaus Erikas Čerepokas (Panevėžys). Manau, ji sėkmingai pakeis kitas panevėžietis Karolis Valiūnas. Tikėtina, kad jis ir taps čempionu.

Lietuvos graikų-romėnų imtynių jaunučių čempionatas vyks 2015 m. kovo 14 dieną Šiaulių sporto mokyklos „Atžalynas“ imtynių salėje (V.Bielskio g. 13 a).

Varžybų atidarymas 13.00 val. Finalai – 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.