EUROLYGA 2023

Olimpiniame kongrese – žymus sporto filosofas J. Parry

Kaune, „Žalgirio“ arenoje įvyko Olimpinio švietimo kongresas, skirtas Lietuvos ikimokyklinių, bendrojo ugdymo įstaigų pedagogams bei visiems besidomintiems olimpiniu judėjimu ir ugdymu. Kongrese dalyvavo apie 300 dalyvių iš visos Lietuvos. Renginį organizavo ir finansavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Olimpinio kongreso akimirka.<br>M.Kutkaičio nuotr.
Olimpinio kongreso akimirka.<br>M.Kutkaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2015, 4:49 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:14 AM

Didelio susidomėjimo sulaukė vieno žymiausių sporto filosofų Europoje, Didžiosios Britanijos sporto filosofijos asociacijos vadovo prof. Jimo Parry pranešimas. Apie vertybių ugdymą šiuolaikinėje mokymo įstaigoje pasakojo edukologijos mokslų daktarė, kontekstinio ugdymo pradininkė Lietuvoje, Austėja Landsbergienė. Olimpiečiai ir pedagogai dalyvavo diskusijoje „Olimpizmas – kiekvieno gyvenimo būdas?“.

„Pirmasis kongresas buvo iš ties sėkmingas. Džiaugiamės, kad nauja idėja pasiteisino, todėl planuojame surengti daugiau olimpinio švietimo kongresų, į kuriuos skaityti paskaitų ir skleisti olimpizmo idėjų kviesime Lietuvos ir užsienio sporto profesionalus,“ – sakė LTOK olimpinio švietimo programų vadovė Vita Balsytė.

Olimpinio švietimo kongresas – olimpinio švietimo projekto „Olimpinė karta“ (iki 2015 m. „Vaikų ir jaunimo olimpinis ugdymas“) renginys. Projekte dalyvauja mokyklos ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Projekto tikslas – skleisti olimpizmo idealus ir vertybes jaunimo tarpe, skatinti ugdymą per sportą. Kongreso metu prie projekto prisijungė keturi nauji nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.