EUROLYGA 2023

Lazdynų baseinas dėl skolų sunkiai įsileido vandensvydininkus

Lazdynų baseine užvirė vandens mūšiai. Nuo penktadienio iki sekmadienio čia vyksta trečią kartą rengiamas vandensvydžio turnyras dėl Vilniaus miesto sporto centro taurės. Jaunučių (iki 16 m.) vandensvydžio turnyre susigrums geriausi Vilniaus, Alytaus ir Elektrėnų jaunieji vandensvydininkai, prie jų prisijungs dvi komandos iš Baltarusijos ir Suomijos.

Vilniaus vandensvydžio mokyklos auklėtiniai pasipriešinimo šalyje nesulaukia.
Vilniaus vandensvydžio mokyklos auklėtiniai pasipriešinimo šalyje nesulaukia.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas („Lietuvos rytas“)

Mar 28, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:45 AM

Sekmadienio vidurdienį paaiškės Vilniaus sporto centro taurės savininkas, o turnyro šeimininkai sostinės vandensvydininkai – bene pagrindiniai favoritai.

Tiki, kad namuose seksis

„Bus matyti, – įvykiams už akių neužbėgo Vilniaus komandos treneris Nerijus Papaurėlis. – Namų sienos gali padėti, bet tikrai stengsimės kovoti dėl pirmosios vietos.“

N.Papaurėlis – stipriausios Lietuvos vandensvydžio komandos „Baltic-Amadeus“ ir Lietuvos vyrų rinktinės treneris. Jis žino, kaip iš turimų žaidėjų nulipdyti nugalėtojų komandą.

Jis taip pat yra vienas turnyro organizatorių. Tiesa, treneris teigė, kad Vilniaus miesto sporto centro taurės rengėjai turėjo didesnių ambicijų.

„Norėjome turėti daugiau komandų. Paprastai į turnyrus atvyksta pajėgios Rusijos, Lenkijos ir Ukrainos komandos, tačiau labai ribotos mūsų baseino galimybės. Baseine labai daug lankytojų ir sportininkams sunku gauti užtektinai erdvės“, – paaiškino N.Papaurėlis.

Jokios politikos nėra

Treneris tik papurtė galvą išgirdęs klausimą, ar Ukrainos ir Rusijos komandos neatvyko į Vilnių dėl politinių priežasčių.

„Šį kartą paprasčiausiai pats sporto centras turi didelių skolų baseinui. Vos gavome laiką varžyboms. Turnyras buvo surengtas paskubomis“, – teigė N.Papaurėlis.

Tačiau jis neabejoja, kad turnyras bus aukšto lygio: „Minsko ir Helsinkio komandos bus pajėgios. Lietuvos ekipos taip pat rimtai rengėsi turnyrui. Jis turėtų pavykti.“

Rengia jaunuolius rinktinei

Vilniaus jaunučių komandoje jau žaidžia vandensvydininkai, kurie netolimoje ateityje turėtų prisidėti ir prie pajėgiausios Lietuvoje „Baltic-Amadeus“ komandos, ir prie Lietuvos rinktinės.

Vienas tokių – vilnietis Adomas Vasiliūnas.

„Jau dabar juos kartais kviečiame į bendras treniruotes su „Baltic-Amadeus“ ir pratiname prie suaugusiųjų vandensvydžio. Po metų dvejų jie jau bus pajėgūs rungtis su vyrais, o nuo aštuoniolikos galės brautis į suaugusiųjų rinktinę“, – tikino N.Papaurėlis.

Penktadienį ir šeštadienį vilniečiai sužais po du mačus per dieną, sekmadienį laukia finalas. Vilniaus miesto sporto centro taurė – ne tik kova dėl apdovanojimų. Svarbus ir olimpinis principas.

„Svarbiausia, kad vaikai gali susitikti baseine, tobulinti meistriškumą ir praleisti laisvalaikį“, – pabrėžė N.Papaurėlis.

Stipriausi šalyje

Vilniaus vandensvydžio mokykla – stipriausia šalyje.

Sostinės „Baltic-Amadeus“ komanda pirmajame Lietuvos vandensvydžio čempionato ture Elektrėnuose neturėjo lygių ir iškovojo visas keturias pergales.

Antrasis turas vyks gegužės 1–3 dienomis. Neatrodo, kad „Baltic-Amadeus“ komandai varžovai galėtų mesti rimtą iššūkį.

„Jei išvengsime traumų, ir antrajame ture turėtume žaisti panašiai. Iš kitų komandų per tokį trumpą laiką staigmenų tikėtis sunku. Bet mes turime ir savų užduočių. Pavyzdžiui, bandysime įtraukti jaunus žaidėjus, kad jie įgytų daugiau patirties“, – sakė N.Papaurėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.