EUROLYGA 2023

Vilniaus valdžios „užmaršumas“ gali kainuoti plaukikų kartą

Lietuvos plaukimo federacija (LPF) vykdo grandiozinius planus ir tikisi plaukimą šalyje iškelti į neregėtas aukštumas. Į Lietuvos antrokus nusitaikiusi LPF tikisi ateityje turėti galimybę iš didžiulio vaikų kiekio atsirinkti geriausius ir šiuos ruošti olimpinėms pergalėms, bet iki planų įgyvendinimo – ilgas kelias ir kliūčių ruožas.

Vilniaus valdžiai neįgyvendinus pažado per Lazdynų baseino rekonstrukciją šalis prarastų visą plaukikų kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus valdžiai neįgyvendinus pažado per Lazdynų baseino rekonstrukciją šalis prarastų visą plaukikų kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 3, 2015, 3:21 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:41 PM

Vienas jų – Vilnius.

Jau kitąmet Vilniuje turėtų būti pradėta Lazdynų baseino rekonstrukcija, kurioje treniruojasi didžiausias plaukikų skaičius sostinėje. Pagal ankstesnįjį planą plaukikams pagrindinę vandens sporto bazę atstoti turėjo laikinasis baseinas, kuris turėjo būti pastatytas šalia Lazdynų baseino, bet politikų pažadai jais ir liko.

„Prarasime visą plaukikų kartą“, – penktadienį per spaudos konferenciją apie žalą kalbėjo LPF prezidentas Tomas Kučinskas.

Lazdynų baseino rekonstrukcija turėtų trukti iki 2018 metų, o plaukimo gerbėjams teks ieškoti vietų sporto klubų baseinuose arba atsisukti į Elektrėnus.

„Netenkina, – apie Lazdynų baseino rekonstrukcijos reikalų spartą kalbėjo T.Kučinskas. – Jeigu nespaustume per visas institucijas, nebūtų nieko. Žinome Vilniaus miesto situaciją ir tikiu, kad turėsime baseiną. Bet ne taip greitai, kaip Klaipėda. „

Klaipėda, pasak T.Kučinsko, 50 m baseiną statys jau šiemet ir jį atidarys kitais metais.

„Jie nori iki olimpiados turėti veikiantį baseiną. Gal ten pavyktų ir kokį čempionatą surengti“, – sakė T.Kučinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.