EUROLYGA 2023

J. Jefimova: „Merginos atsipalaidavo ir dabar manęs bijo“

„Kas nutiko, tas nutiko. Negali savęs ilgai kaltinti. Dabar į visą tai stengiuosi žiūrėti ironiškai. Svarbiausia, kad viskas baigta. Pradėjau ne tik naują sezoną, bet ir naują gyvenimo etapą. Nuo šiol būsiu labai atsargi“, – ryžtingai pasakojo plaukikė Julija Jefimova.

J.Jefimova žada gerokai apsunkinti gyvenimą varžovėms.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
J.Jefimova žada gerokai apsunkinti gyvenimą varžovėms.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2015, 1:05 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:54 AM

Rusijos plaukimo žvaigždei vasario 28-ąją baigė galioti draudimas varžytis, skirtas už dopingo vartojimą. Tarptautinės plaukimo federacijos Antidopingo komisija nubaudė JAV besitreniruojančią rusę, kai dopingo kontrolieriai ne varžybų metu jos organizme aptiko dehidroepiandrosterono.

„Laikas praėjo labai greitai, – team-russia2016.ru sakė nuo 2013 metų spalio 31 dienos turnyruose dalyvauti negalėjusi J.Jefimova. – Mane palaikė beveik visi – treneriai, draugai, tėvai. Tai buvo labai svarbu. Tada ir supratau, kad neturiu kur dėtis ir niekas nebus pakeista. Turėjau priimti esamą situaciją ir ištverti.“

Ji teigė, kad sulaukusi bausmės skyrė laiko poilsiui, bet karjeros krypties nekeitė, tad greitai ėmė dirbti.

„Stengiausi palaikyti formą, vėliau ėmiau treniruotis. Aš labai pasiilgau varžybų. Juk startai svarbūs kiekvienam sportininkui. Man labai patinka kovoti ir varžytis. Būtent šių elementų nebuvimas man buvo sunkiausias“, – sakė J.Jefimova.

Sportininkė per bausmės laikotarpį apsilankė Havajuose, kitose egzotiškose vietose.

„Treniruočių stovykla Ispanijoje buvo labai įdomu. Esu ten buvusi kokius keturis ar penkis kartus, bet šįkart turėjau laiko pamatyti šalį. Išvaikščiojau praktiškai visą Barseloną“, – sakė sportininkė.

Jos pirmosios varžybos vyko Kalifornijoje ir J.Jefimova ten pasiuntė stiprią žinutę varžovėms. 100 metrų distanciją krūtine ji įveikė per 1 minutę 5,89 sekundės.

„Manau, kad varžovės jau pradėjo bijoti (šypsosi). Sprendžiant iš rezultatų, be manęs merginos šiek tiek atsipalaidavo, bet dabar aš jas pastūmėsiu į kovos būseną“, – kalbėjo J.Jefimova.

Ji pasaulio čempionate Kazanėje galvoja tik apie pirmąją vietą.

„Turiu didelių ambicijų ir svajonių. Ir kur jos išsipildys, jeigu ne pasaulio čempionate namuose?“, – sakė J.Jefimova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.