EUROLYGA 2023

Merginas nuo plaukimo atbaido plačių pečių baimė?

Jeigu ne Rūta Meilutytė – Lietuvos plaukimo rezultatų suvestinėse būtų tik vyrai. Lietuvos plaukimo federacija (LPF) jau ne vienerius metus stebi situaciją, kuomet merginoms nepavyksta pasiekti gerų rezultatų, o norinčiųjų plaukti skaičiai taip pat nedžiugina.

Plaukimo merginos prisibijo dėl plačių pečių.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Plaukimo merginos prisibijo dėl plačių pečių.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:01 AM

„Taip jau yra eilę metų. Jeigu kokia mergina be Rūtos ir patenka į olimpiadą, įspūdingų rezultatų pasiekti nepavyksta. Šį klausimą po Rio de Žaneiro turėsime pagvildenti plačiau“, – sakė LPF prezidentas Tomas Kučinskas.

Jis mano, kad viena svariausių priežasčių, kodėl merginos nenori siekti profesionalių karjeros plaukime – baimė dėl figūros.

„Yra susiformavęs įvaizdis, kad plaukikė – didelė moteris plačiais pečiais. Bet kiek pastebiu buvusias plaukikes, jos atrodo gerai. Štai mano kolegė Rumunijos plaukimo federacijos prezidentė (Camelia Potec) yra aukšta simpatiška moteris, o olimpiadoje laimėjo auksą. Visos tos formos sugrįžta atgal. Moteris tampa normali, kai ji baigia sportuoti“, – sakė T.Kučinskas.

Tiesa, LPF prezidentas pridūrė, kad ne tik baimė dėl figūros gali tapti barjeru.

„Tai sportas, kuris reikalauja labai daug jėgų ir valandų salėje bei baseine. O ir mūsų treneriai sako, kad su vyrais – daug lengviau dirbti. Viena trenerė pasakė: „Jeigu mergina treniruotėje neverkia, reiškia treniruotė buvo nekokia“, – sakė T.Kučinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.