EUROLYGA 2023

Dainius Zubrus rinktinei šiais metais padėti negalės

NHL klubo New Jersey „Devils“ ledo ritulininkas Dainius Zubrus dar prieš keletą dienų sužinojo, jog jo komanda nepateks į atkrintamąsias lygos varžybas, tad lietuvio sezonas Šiaurės Amerikoje baigsis balandžio 11 dieną rungtynėmis su Floridos „Panthers“ komanda. Tokia ankstyva sezono pabaiga suteikė vilčių ledo ritulio rinktinėje vėl pamatyti D.Zubrų.

D.Zubrus ateityje planuoja atstovauti rinktinei.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
D.Zubrus ateityje planuoja atstovauti rinktinei.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:08 AM

Pats ledo ritulininkas interviu portalui hockey.lt teigė, jog šiais metais jam nepavyks padėti rinktinei.

„Iškart po sezono pabaigos mes kelias dienas dalyvausim klubo renginiuose, fotosesijose su rėmėjais ir aistruoliais. Tad man nepavyks laiku prisijungti prie rinktinės ir padėti jai pasaulio čempionate.

Tačiau tai nereiškia, jog aš ateityje nebepadėsiu Lietuvos rinktinei. Tiesiog šiemet situacija kitokia, nei pernai, kuomet čempionatas vyko savaite vėliau ir spėjau grįžti į Lietuvą dar prieš čempionato pradžią“,- telefonu kalbėjo D.Zubrus.

Ledo ritulininkas perdavė linkėjimus visiems aistruoliams ir vylėsi, jog ateityje dar pavyks apsivilkti Lietuvos rinktinės aprangą.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė kaip ir kitos mažesnių šalių rinktinės, yra kalendoriaus įkaitės. I diviziono grupių čempionatai vyksta tuo metu kai tik baigiasi reguliarus NHL sezonas ar Europos šalių čempionatai, tad tenka žaisti ne stipriausių sudėčių.

Praėjusiais metais Dainius Zubrus žaidė Vilniuje vykusiame pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyre. Ir tai tapo įmanoma todėl, jog I diviziono grupių turnyrai vyko savaite vėliau dėl žiemą vykusių Sočio olimpinių žaidynių.

Savaitę trukusiame čempionate sulaukta daugiau nei 30 tūkst. žiūrovų, o Lietuvos rinktinės kapitonas buvo pripažintas geriausiu turnyro puolėju ir buvo rezultatyviausias grupės žaidėjas.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė balandžio 13-19 dienomis Eindhovene (Olandija) kovos su Nyderlandų, Kroatijos, Estijos, Korėjos ir Didžiosios Britanijos rinktinėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.