EUROLYGA 2023

Po fantastiško sezono čiuožėjos A.Sereikaitės planai dar didesni

Ant trečiojo apdovanojimų pakylos laiptelio po 1500 m rungties ji lipo ir Dresdene, kur vyko pasaulio taurės etapas. O Granadoje vykusioje Universiadoje bronzą iškovojo 500 m rungtyje.

A.Sereikaitė į Lietuvą grįžo atostogoms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Sereikaitė į Lietuvą grįžo atostogoms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2015-04-08 14:15, atnaujinta 2018-01-07 07:42

Ant trečiojo apdovanojimų pakylos laiptelio po 1500 m rungties ji lipo ir Dresdene, kur vyko pasaulio taurės etapas. O Granadoje vykusioje Universiadoje bronzą iškovojo 500 m rungtyje.

„Sezoną vertinu labai gerai. Kaip ir kiekvieną, nes jaučiu, kad tobulėju su kiekvienu sezonu. Dėl to esu labai patenkinta.

Nebuvau didžiulių tikslų šį sezoną nusistačiusi, nes jis buvo pereinamasis, poolimpinis. Bet, manau, buvo labai pasisekęs“, – sakė į Lietuvą grįžusi sportininkė.

Namo jį grįžta tik pasibaigus sezonui, tačiau trumpam. Ir dabar šiek tiek pailsėjusi, aplankiusi draugus ir artimuosius, sportininkė vėl kibs į darbą.

– Kuris laimėjimas šį sezoną jums buvo svarbiausias?

– Tikriausiai Europos čempionato bronza.

– Kaip manote, kodėl būtent šiemet pasiekėte tokius rezultatus?

– Susidėjo viskas į vieną. Sezonas po olimpinių žaidynių, viskas keitėsi, keitėsi varžovės, pati treniruotis pradėjau labai anksti, likus daugiau nei pusmečiui iki pirmojo starto. Taip pat nauja treniruočių vieta, viskas nauja. Manau, tie pokyčiai į gerą.

– Pernai iš Čekijos treniruotis persikėlėte į Vokietiją. Kaip vertinate naująją vietą?

– Neturiu jokių nusiskundimų, susigyvenome su komanda, esu viskuo patenkinta. Varžovės yra man lygiavertės, komanda yra jauna ir labai greitai tobulėjanti.

– Prieš metus sakėte, kad jūsų arkliukas yra 500 m rungtis. Medalius laimėjote visose.

– Sakiau, kad ji mano mėgstamiausia. Tiesiog, žinojau, kad esu pajėgi visose rungtyse. Tinkamu metu naudojau tinkamą taktiką ir buvo iškovoti medaliai.

– Galbūt tarptautinėse varžybose pastebite pokyčių tarp varžovių?

– Šiek tiek matosi kartų kaita, bet ne labai stipriai, nes tos praėjusių metų lyderės dar yra jaunos, todėl dauguma dar sportuos iki kitų olimpinių žaidynių. Bet vis ateina jaunų čiuožėjų, o vyriausios išeina. Kaip ir kiekviename sporte.

– Įgyvendinus vieną svajonę jos dažniausiai auga. Ar šis sezonas jus įkvėpė tikėti didesnėmis svajonėmis?

– Kai matai kažką kitą laimint medalį, galvoji kaip puiku ir, kad tikriausiai pačiam taip nepasiseks. Bet kai laimi pats, atrodo medalis, kaip medalis, reikia judėti toliau. Todėl dabar yra aukštesni planai, noriu išsilaikyti aukštame lygyje ir visada kovoti dėl aukščiausių vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.