EUROLYGA 2023

Rusai sugalvojo absurdišką draudimą sportininkams

Rusijos Valstybės Dūmoje svarstomas įstatymo projektas, siekiantis uždrausti sportininkams dalyvauti daugiau nei dvejose olimpinėse žaidynėse iš eilės, rašo rusų žiniasklaida.

J.Pliuščenka Sočyje nepateisino vilčių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Pliuščenka Sočyje nepateisino vilčių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2015, 11:02 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:20 AM

Projekto iniciatoriai įsitikinę, kad keliose iš eilės olimpinėse žaidynėse dalyvaujantys sportininkai neleidžia pasireikšti jauniems atletams.

Kaip pavyzdys pateikiamas Rusijos dailiojo čiuožimo žvaigždė Jevgenijus Pliuščenka. 31-erių veteranui buvo suteikta vienintelė šaliai skirta vieta Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse.

Vis dėlto, triskart olimpinis čempionas sudalyvavo tik komandų varžybose, bet dėl atsinaujinusių nugaros skausmų asmeninėse vyrų varžybose nepasirodė. Netrukus jis baigė karjerą.

Siūlyme riboti sportininkus rašoma: „Dukart ar triskart olimpiniai čempionai toliau dalyvauja olimpinėse žaidynėse, nesuteikdami jauniems atletams galimybės parodyti savo sugebėjimų tarptautinėje arenoje.

Šis įstatymo projektas siūlo uždrausti sportininkams olimpinėse žaidynėse dalyvauti daugiau nei du kartus iš eilės. Tai leis pasirodyti kitiems – jauniems arba mažiau talentingiems – sportininkams pasirodyti tokio aukšto lygio varžybose.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.