EUROLYGA 2023

Diskgolfo entuziastams – suomių žvaigždės iššūkis

Diskgolfo mėgėjai jau pradeda kirsti desertą. Savaitgalį Vilniuje prasideda Baltijos šalių čempionato „Prodiscus Baltic Sea Tour’ 2015“ varžybos, kuriose dalyvaus ir vienas garsiausių Europos diskgolfo atstovų suomis Ville Piipo.

G.Gricius pradeda čempiono titulo gynybą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
G.Gricius pradeda čempiono titulo gynybą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Apr 11, 2015, 1:27 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:49 AM

Šeštadienį ir sekmadienį vyksiantis turnyras – viena iš aštuonių šių metų turo dalių. Pernai čempionatas truko septynis turus. Organizatoriai dar vieną turą buvo priversti pridėti dėl augančio diskgolfo populiarumo.

Prireikė plėsti parką

Turnyras vyksta Latvijoje, Suomijoje, Estijoje ir Lietuvoje. Šiemet organizatoriai džiaugiasi dalyvių gausa – visos šalys pasiekė maksimalų sportininkų skaičių. Vilniuje varžysis 97 diskgolfo atstovai. Tarp 37 lietuvių bus ir Gabrielius Gricius, kuris sieks trečiosios iš eilės „Prodiscus Baltic Sea Tour’ 2015“ karūnos.

„Turnyras vyksta jau septintus metus. Jis į Lietuvą užsuks dukart. Pernai po du kartus vyko Estijoje ir Latvijoje, o šiemet estai rengs tris turus, nes jie auga, – sakė turo organizatorius Darius Gricius.

Čempionatas prieš septynerius metus buvo sukurtas tam, kad populiarintų diskgolfą. D.Gricius neslepia, kad rezultatų tai davė.

„Turėjome plėsti parką ir pridėti papildomų krepšelių, – sakė D.Gricius. – Pamenu pradžioje buvo 25-30 dalyvių. Anksčiau negalėdavome priimti daugiau nei 90 dalyvių, bet teko prisitaikyti, nes norinčių yra. Pasiekėme lygį, kai norinčių yra daugiau nei galime priimti.“

Estai bėga į priekį

Vos dvejais sportininkais atsiliks Estija, kuri į Lietuvą delegavo 35 diskgolfo atstovus. Būtent Estijoje pastaraisiais metais diskgolfas pradėjo augti it ant mielių – buvo įkurta 40 specialių parkų.

„Jeigu prieš 4-5 metus su estais buvome panašioje situacijoje, tai dabar stipriai atsiliekame, nes turime vos keturis parkus. Bet didžiausia diskgolfo šalis Europoje – Suomija. Jie jau nesuskaičiuoja savo parkų. Ten nesudėtinga rasti miestelių, kur yra diskgolfo parkai. Būtent estai seka suomių pavyzdžiu“, – pasakojo D.Gricius.

Lietuvoje diskgolfo parkų yra Vilniuje, Jonavos rajone ir Zarasuose, bet nors augimas nėra toks, kokio norėtų šio sporto gerbėjai, D.Gricius teigė, kad sostinėje situacija gerėja.

„Megėjiška veikla išaugo iki tiek, kad Vilniaus diskgolfo klubas spėjo atšvęsti gimtadienį. O štai prie „Siemens“ arenos atsidarė „Realco“ diskgolfo parkas, kuriame gali ateiti ir mėtyti visi norintys. Turime ir mokamų parkų“, – sakė D.Gricius.

Favoritas – suomių žvaigždė

„Prodiscus Baltic Sea Tour’ 2015“ čempionate trečiojo Atvirojo diviziono trofėjaus iš eilės sieks D.Griciaus sūnus Gabrielius. Pernai jis su Silveriu Lattu iki paskutiniojo turo kovojo dėl nugalėtojo vardo, bet Vilniuje geriau pasirodė G.Gricius, kuriam pavyko apginti čempiono vardą.

„Pernai jis visus septynis kartus buvo tarp trijų nugalėtojų“, – teigė D.Gricius.

Tačiau šiemet G.Griciaus ir kitų sportininkų laukia itin rimtas iššūkis – 2007 metų Europos čempionas V.Piippo, pernai tapęs Senojo žemyno 40 metų ir vyresnių grupės nugalėtoju.

„Norėtųsi Gabrielių laikyti favoritu, bet čia bus ir V.Piippo. Jis žais Atvirajame divizione, o jo pasaulinis reitingas turnyre – aukščiausias. Manau, kad visi Baltijos šalių sportininkai norės jį nugalėti, nes spėju, kad niekas prieš jį nėra laimėjęs turnyro. Tad favoritu laikyti reikėtų V.Piippo“, – sakė D.Gricius.

*

„Prodiscus Baltic Sea Tour’ 2015" turnyre sportininkai varžysis keturiose grupėse: pagrindinėje Atvirojoje, moterų, jaunimo (iki 16 metų) ir 40 metų ir vyresni.

Šeštadienį ir sekmadienį varžybos prasidės 9h ryto. Sekmadienį 14 val. 30 min. numatomas finalas. Turnyras vyks Pavilnių regioniniame parke esančiame Pūčkorių diskgolfo parke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.