EUROLYGA 2023

Vėl pralaimėjo kovą – golfo už reprezentacines lėšas nežais

Parlamentarams neparėmus

Iš reprezentacinėms sąnaudoms nepriskiriamų veiklų sąrašo golfą siūloma išbraukti nuo 2010 metų.<br>AFP/Scanpix asociatyvo nuotr.
Iš reprezentacinėms sąnaudoms nepriskiriamų veiklų sąrašo golfą siūloma išbraukti nuo 2010 metų.<br>AFP/Scanpix asociatyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 14, 2015, 4:10 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:13 PM

29 Seimo narių parašai reikalingi, kai norima pakeistį įstatymą, kuris neseniai jau buvo pataisytas.

„Darbiečių“ parengtų Pelno mokesčio įstatymo pataisų iniciatoriai sako, kad jas priėmus, įmonių pelno mokesčio už 2015 metus sumažėjimas būtų nedidelis, nes golfas Lietuvoje nėra labai išplėtotas ir su juo susijusių paslaugų dalis nėra didelė. Tikimasi, kad pataisos galėtų paskatinti spartesnę golfo paslaugų plėtrą.

Pataisų autorius Vydas Gedvilas sako, kad golfo plėtra būtina, nes ši sporto šaka nuo 2016 metų yra olimpinė.

Dabar įstatymas reprezentacinėms sąnaudoms neleidžia priskirti medžioklės, žvejybos, plaukiojimo jachtomis, golfo, azartinių lošimų, stovyklavimo išlaidų. Tokiu būdu nuo šių sąnaudų yra priskaičiuojamas ir sumokamas pelno mokestis.

Pataisą Seimas jau yra svarstęs ir 2012 metų gegužę nutarė, kad golfo išlaidos nebus laikomos reprezentacinėmis sąnaudomis ir toliau bus apmokestinamos.

Iš reprezentacinėms sąnaudoms nepriskiriamų veiklų sąrašo golfą siūloma išbraukti nuo 2010 metų, bet Seimas tam vis pasipriešina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.