EUROLYGA 2023

Julija Jefimova ketina išgąsdinti varžoves

„Grįžau stipresnė nei anksčiau“, – Rusijos žiniasklaidai pareiškė dėl diskvalifikacijos 16 mėnesių plaukimo varžybose nedalyvavusi J.Jefimova.

J.Jefimova balandžio 19–23 dienomis dalyvaus Rusijos plaukimo čempionate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Jefimova balandžio 19–23 dienomis dalyvaus Rusijos plaukimo čempionate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 5:34 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:10 PM

Balandžio 19–23 dienomis Rusijos čempionate dalyvausianti 23 metų plaukikė į baseiną grįžo ištroškusi sudrebinti plaukimo pasaulį.

„Noriu gerai pasirodyti ir parodyti varžovėms, kad Jefimova grįžo. Noriu išgąsdinti varžoves ir gerai pasirengti pasaulio čempionatui“, – sportbox.ru pasakojo anksčiau didžiausia Rūtos Meilutytes konkurente laikyta rusė.

Ji trumpai šnektelėjo ir apie geriausią plaukikę pasaulyje. Esą kai J.Jefimova varžybose Kalifornijoje 100 m krūtine įveikė per 1 min. 5,89 sek., tai sujudino jos konkurentę.

„Ar tai reiškia, kad grįžau? Taip, – nesikuklino J.Jefimova. – Žinojau, kad visi domėsis šiuo mano pasirodymu. Man jis suteikė pasitikėjimo. Treneris manęs prašė įveikti atstumą per 1 min. 7 sek. Aš jo paklausiau: kodėl taip lėtai? Tada jis paprašė manęs tilpti į 1 min. 6 sek., bet norėjau plaukti dar greičiau. Mano rezultatas paskatino varžoves – iškart po to Rūta Meilutytė plaukė kur kas greičiau nei anksčiau. Mes, plaukikės, viena kitą motyvuojame.“

R.Meilutytė pirmose savo varžybose šiais metais Šefilde 100 m krūtine palengva įveikė per 1 min. 5,99 sek.

J.Jefimova teigė, kad per diskvalifikaciją spėjo ir pailsėti – lankėsi Havajuose, Barbadoso saloje, Ispanijoje.

Amerikoje ji stengėsi palaikyti fizinę formą, o intensyviai treniruotis pradėjo tik prieš kelis mėnesius.

„Man trūko varžybų jausmo. Kartais treniruojantis nusvirdavo rankos. Prieš sugrįžimą buvau labai emocinga ir norėjau startuoti kaip įmanoma geriau. Stebėjau konkurenčių plaukimus. Pasirodė, kad varžovės galėjo plaukti ir greičiau. Per tuos pusantrų metų nebuvo pasaulio rekordų“, – priešininkėms įkando J.Jefimova.

Ji vis dar kratosi kaltinimų dėl tyčinio dopingo vartojimo ir net į  diskvalifikaciją žvelgia kaip iš dalies naudingą dalyką.

„Aišku, buvau šokiruota, bet supratau, kad yra daug didesnių problemų, ir nedariau iš to pasaulio pabaigos. Stengiuosi nesižvalgyti atgal, nes nematau prasmės. Aišku, buvo sunku, nes sportas – visas mano gyvenimas. Žinau tik tiek, kad tyčia nevartojau draudžiamų preparatų ir niekas tyčia man jų nepirko. Suprantu, kad mano reputacija suteršta ir žmonės gali manyti, ką nori, bet mano sąžinė švari. Gal visa tai netgi išėjo į naudą. Jaučiuosi pailsėjusi ir nekantrauju grįžti į kovą“, – sakė J.Jefimova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.