EUROLYGA 2023

Klaipėdos rankininkai gins Lietuvos čempionų titulą

Lietuvos rankinio lygos (LRL) finale serijoje iki trijų pergalių kovos penkiskart Lietuvos čempionas Klaipėdos „Dragūnas“ ir praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai. Šios abi ekipos pusfinalio barjerus įveikė sausais rezultatais – 2:0.

LRL finale kovos Klaipėdos ir Alytaus rankininkai.<br>A.Tamulytės/rankiniolyga.lt nuotr.
LRL finale kovos Klaipėdos ir Alytaus rankininkai.<br>A.Tamulytės/rankiniolyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-18 21:05, atnaujinta 2018-01-06 11:26

Dėl bronzos medalių iki dviejų pergalių kausis dvi Vilniaus ekipos – „VHC Šviesa“ ir HC „Vinius“.

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pusfinalio serijoje su Vilniaus „VHC Šviesa" tikėjosi aršesnės kovos, tačiau klaipėdiečiai į finalą žengė be didesnės įtampos.

Pirmąją tarpusavio pusfinalio kovą pajūrio atstovai namuose laimėjo rezultatu 36:23 (21:12), o antrąją dvikovą Vilniuje – 37:24 (19:10).

Dragūniečiai antrojo kėlinio dešimtąją minutę pirmavo 12 įvarčių skirtumu – 25:13 ir jau buvo aišku, kad vilniečiams nebėra šansų pakreipti įvykių savo naudai.

„Dragūno“ komandą į pergalę vedė 8 įvarčius (1 iš 7 m) įmetęs Igoris Kopišinskis, 6 pridėjo Karolis Stropus, po 5 – Jonas Geryba, Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius (2 iš 7 m), 4 – Šarūnas Ugianskis, 3 (1 iš 7 m) – Lukas Juškėnas.

Vilniaus komandai 8 (1 iš 7 m) įvarčius įmetė Skirmantas Plėta, 7 – Tomas Bernatavičius, 4 – Valdas Drabavičius, po 2 – Tadas Jurelevičius ir Artūras Švilpa.

Arvydas Bučius („Dragūno“ komandos kapitonas): „Atvirai pasakius, tikėjomės rimtesnės kovos. Belieka paskutinis etapas – finalas. Čia jau laukia rimtas varžovas – „Almeida-Stronglasas“. Su šia ekipa reguliariajame čempionate pasidalijome po pergale, tačiau mūsų tikalas vienas – finale juos nugalėti ir apginti čempionų titulus. Kitų inčių net negali būti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.