EUROLYGA 2023

Lietuvos regbio rinktinė pasirengusi šeštadienio batalijoms

Lietuvos nacionalinė regbio-15 rinktinė, Šiauliuose surengtoje treniruočių stovykloje įnirtingai rengiasi Europos Tautų taurės 2B diviziono turnyro rungtynėms su Latvijos ir Kipro komandomis.

Lietuvos rinktinė ruošiasi kovoms.<br>A.Laurinkienės nuotr.
Lietuvos rinktinė ruošiasi kovoms.<br>A.Laurinkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 4:47 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:03 AM

Siekiama sugrįžti į aukštesnį lygį

Su mūsų šalies regbininkais dirbantis ir svarbioms kovoms juos ruošiantis itin aukšto lygio treneris iš Pietų Afrikos Respublikos džiaugiasi auklėtinių nusiteikimu. Lietuvos komandai vadovaujantis Ntando Manyosha sako, kad ruoštis sekasi puikiai: „Daug geriau, nei praėjusį kartą. Komandai sugrįžta padėti vyrai, kurie žaidžia už Lietuvos ribų. Tai yra labai gerai, nes turime patirtį, kurios norėjome, o taip pat turime aukšto meistriškumo žaidėjų – sujungus visai tai su vietiniais vyrais, bus puikus rezultatas“.

Pasaulio reitinge Lietuvos regbio rinktinė šiuo metu užima 43-44 vietą. Pagal tai, kaip skirstomi taškai, Lietuvos nacionalinės regbio-15 rinktinės vadovas Vidmantas Taujanskas sako skaičiuojantis, kad kitais metais ciklą komanda turėtų užbaigti būdama tarp 40 geriausių. Tad dabar svarbiausi tikslai – žūtbūtinės pergalės: „Turime būtinai laimėti. Norime grįžti į tą lygį, kuriame buvome. Šiai dienai pogrupyje esame pirmi ir pralaimėti tiesiog negalime. Jei ir kitąmet sužaisime puikiai, iškopsime į norimą lygį“.

Akistatoje su latviais akcentuos grumtynes

Lietuvos regbio-15 rinktinėje – daugiau nei 80 procentų žaidėjų yra Šiaulių Vairo ir Baltrex klubų atstovai. Pastarosios ekipos žaidėjas Žygimantas Radžius, šiemet stojęs už rinktinės kapitono vairo, sako, kad atmosfera rinktinėje – tiesiog puiki. Apie rytojaus akistatą su latviais galvojantys regbininkai neslepia, kad besirengiant susitikimui su puikiai pažįstamais, tačiau pajėgiais kaimynais, akcentuos grumtynes.

„Esame stipriausios sudėties. Rengiamės kovoms. Latviai mums puikiai žinomi, tačiau, kiek matėme rungtynėse su Kipro komanda, latviai patobulėjo ir pasikeitė. Jiems vadovauja naujas treneris, o sudėtyje – daug naujų žaidėjų. Gerbiami priešininkai – bus išties įdomu. Na, o mes, besiruošdami akistatai su kaimynais, akcentuosime grumtynes, nes čia jie visuomet būna stipresni“, – sako Lietuvos nacionalinės regbio-15 rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius.

Sustiprėjo tarpusavio ryšys

Stebėdamas auklėtinių treniruotę Šiaulių Talkšos stadione, strategas šypsosi. Komunikabilus ir su žaidėjais bendrą kalbą greit radęs treneris Ntando Manyosha, į rinktinę įnešęs šviežio oro gūsį, džiaugiasi, kad tarpusavio ryšys su žaidėjais – gerokai sustiprėjo: „Manau, kad net vyrai supranta ko aš siekiu ir ko aš iš jų reikalauju. Jie labai stengiasi, o tai yra gerai. Jie stengiasi mane suprasti ir atskleisti geriausius savo sugebėjimus. Jei lygintume su ankstesniu mano darbu su šia komanda, tai išties gera matyti tokius pokyčius“.

Grupėje pirmaujantys lietuviai namuose latvius priims jau šį šeštadienį Vilniaus Vingio parko regbio stadione, o su Kipru žais gegužės 2 dieną išvykoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.