EUROLYGA 2023

Jevgenijui Šuklinui treniruotėse iššūkį meta jaunieji talentai

„Iki olimpiados – jokių vestuvių“, – juokėsi Jevgenijus Šuklinas, pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjęs apie sezono planus. Baidarininkai ir kanojininkai nusišluostė treniruotėse lietą prakaitą ir savaitgalį ruošiasi pradėti savo sezoną. Lietuviams tai reiškia olimpinio vicečempiono Jevgenijaus Šuklino ir jaunojo Henriko Žustauto dvikovą.

J.Šuklinas džiaugiasi, kad auga tinkama pamaina.<br>M.Kulbio nuotr.
J.Šuklinas džiaugiasi, kad auga tinkama pamaina.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 27, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:17 PM

20 metų pasaulio jaunimo čempionas H.Žustautas ir 29-erių rinktinės lyderis per visas treniruotes dirbo kartu. Su jais plušėjo ir Vadimas Korobovas. Abiem sportininkams J.Šuklinas negailėjo pagyrimų.

„Esu ramus, nes kanojų irklavimas man baigus karjerą nesusilpnės. Auga stipri pamaina“, – sakė J.Šuklinas.

Svarbiausia – Lietuva

Jis neslėpė, kad per treniruotes teko ir pralaimėti H.Žustautui, kuriam piešiama auksu pažymėta ateitis.

„Henrikas labai stiprus fiziškai ir jau aplenkė salėje, fiziniu pasirengimu. Man 29-eri, tad atsigavimas lėtesnis ne taip, kaip galėdavai varyti varyti ir atrodydavo mažai. Greitį galiu laikyti, bet atsigavimui laiką reikia laikyti. Tai fiziologija, normalu. Bet jauti, kai dirbi su jaunais sportininkais“, – sakė J.Šuklinas.

Rugpjūtį jis dalyvaus pasaulio čempionate, kur turėtų iškovoti kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą. Kelialapis atiteks Lietuvai ir J.Šuklinas atskleidė, kad jeigu jaustųsi silpnesnis – į Braziliją nevyktų.

„Jeigu žinosiu, kad esu silpnesnis už Henriką, tai nevyksiu. Važiuos stipriausias, nes nenoriu dalyvauti tik tam, kad dalyvauti“, – sakė sportininkas.

H.Žustautas teigė, kad darbas su J.Šuklinu treniruotes pavertė gerokai įdomesnėmis.

„Visos treniruotės vyko lyg varžybos, nes nesinorėjo pralaimėti“, – sakė kanojininkas. Jis pirmą kartą startuos suaugusiųjų Europos čempionate.

„Dalyvausiu 500 m distancijoje. Tarptautinėje arenoje dar nesu joje pasirodęs, nes įprastai rinkdavausi 200 metrų“, – teigė H.Žustautas.

Šeši kelialapiai

Birželį septyni irkluotojai dalyvaus Europos žaidynėse Baku, tačiau visi pasirodymai – tarsi apšilimas prieš rugpjūčio varžybas. Būtent tuomet Italijoje įvyks pasaulio čempionatas, kur prasidės olimpinių bilietų dalybos. LBKI federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas teigė, kad tikisi šešių kelialapių.

„Turime kaip niekada stiprią komandą. Kuri susideda iš J.Šuklino, Igno Navakausko, Eedvino Ramanausko ir Aurimo Lanko, Ričardo Nekriošiaus ir Andrejaus Olijniko. Visi šie sportininkai turi realias galimybes per pasaulio čempionatą pateki į Rio de Žaneiro žaidynes. Sezonas ilgas, tad sunku pasakyti, kaip bus, bet tikimės, kad visi šeši rinktinės nariai paklius į olimpiadą“, – sakė R.Petrukanecas.

Pasak jo, užsitikrinę bilietus sportininkai gali labai pradžiuginti Lietuvą kitų metų olimpiadoje.

„Tie, kurie pateks, didelė tikimybė, kad galės kovoti dėl medalių. Planuojame ne tik šešis kelialapius, bet ir šešis žmonės, kurie gali kovoti dėl šešių medalių“, – sakė R.Petrukanecas.

Papildė kraitį

Penkiolika Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų raumenis tvirtino treniruočių stovykloje Kroatijoje , iš kurios sugrįžo sekmadienį. Dabar jie nekantrauja pasitikrinti rezultatus su varžovais. Pirmiausia sportininkai tai padarys Senajame žemyne – gegužės 1-3 dienomis Čekijoje vyks Europos čempionatas, kuris prasidėjo anksčiau nei įprasta.

„Tai šiek tiek keitė mūsų treniruočių grafiką, nes turėjome sumažinti krūvį“, – sakė J.Šuklinas.

Ar jis jau Milane džiugins medaliais?

„ Dirbome keturiose stovyklose. Viskas vyko pagal planą. Dabar laukia pirmas egzaminas. Pažiūrėsime, kokios esame formos. Pamatysime, kaip koreguoti pasirengimą – kur pridėti, kur sumažinti krūvius, – sakė J.Šuklinas. – Šių metų naujovė – į stovyklą kartu važiavo Tomas Gadeikis. Jaunas treneris, bet esu labai patenkintas. Visose stovyklose buvo ir jaunimo rinktinės nariai, kurie man sudarė gerą konkurenciją per treniruotes.“

LBKI federacijos generalinis sekretorius irgi džiaugėsi sezono startu, nes pavyko surinkti pakankamai pinigų.

„Praėję metai mūsų sportui buvo sėkmingi, nes sportininkai pateko į geriausių pasaulyje šešetukus. Todėl užsitikrinome gerą finansavimą ir galėjome dalyvauti stovyklose, kuriose norėjome. Dar galėjo išvežti daugiau sportininkų į užsienį. Esame gerai pasirengę sezonui“, – sakė R.Petrukanecas.

J.Šuklino ir H.Žustauto oficialią dvikovą bus galima išvysti gegužės 16-17 dienomis Trakuose vyksiančiose Lietuvos taurės varžybose. Jie taip pat Trakuose varžysis liepos 3-4 dienomis, kai kovos dėl kelialapių į pasaulio čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.