EUROLYGA 2023

Skrydis su Jurgiu Kairiu nustebino jaunuosius pilotus

Seminarą sudarė 2 dalys – teorinių žinių atnaujinimas bei praktiniai skrydžiai. Seminare dalyvavo gausus būrys Lietuvos akrobatinio skraidymo pilotų iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus aeroklubų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 10:55 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 5:10 PM

Seminarą sudarė 2 dalys – teorinių žinių atnaujinimas bei praktiniai skrydžiai. Seminare dalyvavo gausus būrys Lietuvos akrobatinio skraidymo pilotų iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus aeroklubų.

Seminaro tikslas – užtikrinti saugumą akrobatinių skrydžių metu. Seminarą pradėjęs pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys akcentavo skrydžio teorijos svarbą, detaliai išdėstė suktukinėse figūrose veikiančių jėgų veikimo principus ir jų sąsajas su lėktuvo valdymu. Lietuvos rinktinės vadovas Eltonas Meleckis išdėstė lėktuvo išvedimo iš pavojingų padėčių teorinę dalį, o Viktoras Kurbedis- ypatingus atvejus ore.

Svarbiausia dalis buvo instruktoriniai skrydžiai su tūkstančius valandų ore praleidusiais akrobatinių skrydžių meistrais –Jurgiu Kairiu, Eltonu Meleckiu, Viktoru Kurbedžiu, Antanu Marčiukaičiu. 3 akrobatiniai lėktuvai YAK-52 visą dieną vienas po kito kilo į orą, atlikdami eilę pačių sudėtingiausių akrobatinio skrydžio manevrų. Ne vienas jaunasis pilotas po skrydžio iš lėktuvo kabinos lipo nustebęs ir sutrikęs- meistrų parodyta skrydžio kokybė uždavė ne vieną mįslę ir dar sykį parodė, koks ilgas kelias į tikrąjį meistriškumą.

Saugos seminaras praėjo be incidentų, tad jau kitą savaitę lakūnai pradės pasiruošimą Lietuvos akrobatinio skraidymo čempionatui bei Europos pažengusiųjų kategorijos varžyboms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.