EUROLYGA 2023

Antrąsias Europos žaidynes 2019 metais rengs Olandija?

Kas perims Europos žaidynių estafetę iš Baku? Toks klausimas ilgai nedavė ramybės Europos olimpinių komitetų (EOC) asociacijai, kuri siekia, kad kitų žaidynių šeimininkai būtų žinomi anksčiau nei baigsis pirmosios Azerbaidžane – tam, kad būtų kam perduoti vėliavą. Atrodo, kad tam ryšis Olandija.

Pirmosios Europos žaidynės šiemet birželio mėnesį vyks Baku.<br>E.Maslausko nuotr.
Pirmosios Europos žaidynės šiemet birželio mėnesį vyks Baku.<br>E.Maslausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2015, 4:26 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:33 AM

Pasak Olandijos žiniasklaidos, antradienį vėlavai vakare Arnheme pasibaigusiame Olandijos olimpinio komiteto ir nacionalinės sporto konfederacijos pasitarime pritarta idėjai 2019 metais priimti 2-ąsias Europos žaidynes.

Olandija neketina rengti varžybų viename mieste ir planuoja jas išskaidyti Amsterdame, Hagoje ir Eindhovene. Kiti didmiesčiai Roterdamas ir Utrechtas neįtraukti į projektą.

Olandai teigia, kad toks sprendimas atitinka Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) naujojo prezidento Thomo Bacho viziją, kuri apibrėžta vadinamojoje „Strategijoje 2020“.

Laikantis jos neplanuojama statyti jokių naujų olimpinių kaimelių ir sporto bazių, o visus dalyvius apgyvendinti jau esamuose viešbučiuose ir varžybas rengti esamose bazėse.

Planuojama, kad Europos žaidynės Olandijai kainuos 125 milijonus eurų, kurie bus gauti iš šalies biudžeto ir rėmėjų.

Antrųjų žaidynių šeimininkus planuojama išrinkti EOC Vykdomojo komiteto posėdyje gegužės viduryje Antalijoje (Turkija).

Olandijos paraiška yra kol kas vienintelė paviešinta kandidatūra.

Anksčiau buvo kalbama apie Rusijos autonominės respublikos Tatarstano sostinės Kazanės užmojus, taip pat apie Turkijos planus. Tačiau jokių oficialių pareiškimų nenuskambėjo.

Pirmosios žaidynės vyks birželio 12-28 d. Baku – Azerbaidžanas tam skyrė neribotus finansinius išteklius, o joms rengti pasamdė 2012 metų Londono olimpiadoje dirbusius specialistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.