EUROLYGA 2023

Pakeliui į olimpines žaidynes – svarbus etapas Vilniuje

Jau šį savaitgalį Vilniuje vyksiančiame 2014-2016 metų Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Kontinentinės taurės varžybų trečiojo etapo turnyre Lietuvos sportininkai sieks pratęsti kovą dėl kelialapio į olimpines žaidynes.

Savaitgalį Vilniuje vyks Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Kontinentinės taurės varžybų trečiasis etapas.<br>D.Umbraso nuotr.
Savaitgalį Vilniuje vyks Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Kontinentinės taurės varžybų trečiasis etapas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 30, 2015, 2:51 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:51 AM

Lietuvos vyrų rinktinė kovos F grupėje su Lenkijos, Estijos ir Serbijos komandomis. Moterys varžysis D grupėje su tinklininkėmis iš Čekijos, Slovakijos ir Serbijos. Pirmąją vietą užėmusios ekipos iškart pateks į penktąjį etapą, o antrą ir trečią pozicijas užėmusios rinktinės tęs pasirodymą ketvirtajame etape.

„Vienas iš būdų patekti į olimpines žaidynes yra Kontinentinės taurės laimėjimas. Šiose varžybose pradėjo dalyvauti visos Europos šalys ir šiuo metu jų yra likusios 32. Mūsų tikslas yra patekti bent jau į ketvirtą etapą. Toks tikslas yra realus tiek moterims, tiek vyrams“, – spaudos konferencijoje sakė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas.

Pasak LTF prezidento, Vilniuje bus galima išvysti tituluotus Lenkijos sportininkus.

„Lenkai yra olimpinių žaidynių dalyviai, abi poros yra pasaulio 20-uke. Smagu, kad į Vilnių atvažiuos patys stipriausi. Jie realiausiai pretenduoja į pirmąją vietą. Estų viena pora yra stipri, Europos čempionato etapuose užėmusi prizines vietas. Serbai yra silpnesni, todėl tikimės, kad galime iškovoti pergalę prieš serbus ir kovoti su estais“, – aiškino M. Vasiliauskas.

Lietuvos moterų rinktinė turėtų varžytis dėl aukščiausios vietos.

„Čekių pirma pora, kuri pasaulyje yra trečia-ketvirta, dėl ligos į Vilnių neatvyks, bet komanda vis tiek yra labai stipri. Slovakių viena pora yra 14-a pasaulyje, o serbės yra silpnesnės. Planuojame, kad nugalėsime serbes ir kovosime su čekėmis ir slovakėmis“, – prognozavo M. Vasiliauskas.

Lietuvos moterų rinktinę sudarys Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės bei Karolės Virbickaitės ir Vytenės Vitkauskaitės poros. Vyrų komandai atstovaus Andrius Gaidys su Pauliumi Matuliu ir Arnas Rumševičius su Luku Každailiu.

Didelė Lietuvos tinklininkų problema – tinkamo pasiruošimo nebuvimas. Dėl netinkamų orų, lauke žaidėjai pradėjo treniruotis tik prieš keletą dienų, o kai kurie tinklininkai tik savaitgalį baigė salės tinklinio sezoną.

„Sportinė forma nebus pati geriausia, bet žmonės turi patirties ir turėtų pasiekti užsibrėžtą tikslą. Ketvirtajame etape rudenį Lietuvos vyrai jau su gera forma galėtų toliau kovoti dėl olimpinių žaidynių. Merginos dvi savaites stovyklavo Turkijoje, bet tikrąją formą pamatysime savaitgalį. Tai bus pirmosios oficialios varžybos šiemet“, – kalbėjo M. Vasiliauskas.

„Manau, kad dar nepasiekėme geriausios formos, todėl savaitgalį gali būti ir labai gerai, ir labai blogai“, – situaciją apibūdino I. Dumbauskaitė.

Lietuvos komandų treneriai analizavo būsimas varžoves, bet sezono pradžioje negalėjo apibūdinti jų galimybių.

„Mes analizavome varžoves, bet nežinome, kokios formos jos atvyks į turnyrą. Svarbiausia yra patiems tinkamai pasiruošti. Dažniausiai pralaimima prieš save, o ne prieš priešininkus“, – teigė M. Vasiliauskas.

Geriausia Lietuvos paplūdimio tinklinio pora I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė šiemet didžiausią dėmesį skirs Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionatui bei Europos ir pasaulio suaugusių pirmenybėms. Pasaulio taurės etapuose mūsiškės kovos dėl reitingo taškų, nes į olimpines žaidynes be atrankos laimėtojų pateks 12 stipriausių pasaulio porų.

Vyrams keliamas tikslas įgyti tarptautinių varžybų patirties, o patekimas į olimpines žaidynes realesnis 2020 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.