EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai Europos čempionato atrankoje pralaimėjo

Šeimininkams 8 įvarčius pelnė Nikola Prcė, 4 – Alenas Ovčina.

Lietuviai atrankoje patyrė trečiąjį pralaimėjimą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Lietuviai atrankoje patyrė trečiąjį pralaimėjimą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Elta ir lrytas.lt inf.

May 1, 2015, 12:27 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:38 AM

Antrajame kėlinyje lietuviai buvo išsiveržę į priekį 20:19, bet tuomet pralaimėjo atkarpą 1:7 ir prarado viltis kovoti dėl pergalės.

Lietuvos rinktinei 6 įvarčius pelnė Benas Petreikis, 5 – Skirmantas Plėta, po 3 – Jonas Truchanovičius ir Vaidotas Grosas, po 2 – Tadas Stankevičius ir Valdas Drabavičius, po 1 – Gerdas Babarskas bei Augustas Strazdas.

Šeimininkams 8 įvarčius pelnė Nikola Prcė, 4 – Alenas Ovčina.

Ketvirtąsias rungtynes lietuviai žais sekmadienį Kaune su ta pačia Bosnijos ir Hercegovinos komanda.

Grupės lyderių akistatoje ketvirtadienį Danijos rinktinė išvykoje 36:27 (17:12) įveikė Baltarusijos rankininkus.

Antrajame atrankos varžybų etape dalyvauja 28 komandos, suskirstytos į septynias grupes. Į Senojo žemyno čempionatą iš kiekvienos grupės pateks po dvi rinktines ir viena daugiausiai taškų surinksianti trečioji komanda.

Artūras Juškėnas (Lietuvos rankinio rinktinės vyr. treneris):

„Manau, kad pralaimėjimą lėmė patirties trūkumas. Sugebėjome perlaužti rungtynių eigą, tačiau vėliau žaidėjams ant pečių krito atsakomybės našta, jie pradėjo jaudintis, neįmetė nuo 6 m ir panašiai. Jei turėtume daugiau panašios patirties, to turbūt nebūtų įvykę. Taip pat lemiamomis akimirkomis, kai galėjome perlaužti rungtynių eigą, buvo keli mums neparankūs teisėjų švilpukai. Reikia nuryti tą pralaimėjimo kartėlį ir bandyti žengti toliau. Nemanau, kad namuose su bosniais bus lengviau. Pirmose rungtynėse jie mūsų tikriausiai neįvertino ir galėjome tuo pasinaudoti. Visgi, namuose būtina siekti tik pergalės.

Tą bandysime ir daryti. Laukia sunki kova. Bosnijoje ir Hercegovinoje sporto arena buvo sausakimša žiūrovų – rungtynes stebėjo per 2000 rankinio aistruolių. Ar tai mus paveikė? Nemanau, buvo gera atmosfera, smagu žaisti sausakimšoje arenoje. Žinoma, daug smagiau žaisti tarp savų sirgalių. Norėtųsi, kad mus Lietuvoje gausiai palaikytų savi sirgaliai. Kviečiame visus sekmadienį į Kauno sporto halę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.