EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai atsirevanšavo bosniams ir pasiliko šansą

Iškovoję pirmąją pergalę Europos čempionato atrankos varžybų grupėje mūsų šalies rankininkai uždegė mažą viltį kovoje dėl kelialapio į 2016 metų finalinį tunyrą Lenkijoje.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2015, 8:07 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 2:53 AM

Atrankos turnyro 2-osios grupės ketvirtosiose rungtynėse sekmadienį Lietuvos rinktinė Kaune 19:15 (10:7) nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos komandą ir nutraukė nesėkmių seriją.

Lietuvos rinktinei po 4 įvarčius pelnė Augustas Strazdas ir Skirmantas Plėta, 3 – Gerdas Babarskas, po 2 – Jonas Truchanovičius, Mindaugas Dumčius ir Benas Petreikis, po 1 – Valdas Drabavičius ir Vaidotas Grosas.

Vartus ypač patikimai gynė Giedrius Morkūnas.

Svečiams 5 įvarčius pelnė Nikola Prcė, 4 – Benjaminas Buričius.

Ketvirtadienį lietuviai išvykoje bosniams nusileido 23:26. Prieš tai Artūro Juškėno treniruojama komanda išvykoje 21:31 pralaimėjo Danijai ir namie 28:30 nusileido Baltarusijai.

Po pirmosios pergalės Lietuvos rinktinė su dviem taškais grupės lentelėje prisiartino prie Baltarusijos bei Bosnijos ir Hercegovinos komandų, kurios turi po 3 taškus.

Baltarusiai šeštadienį svečiuose 23:32 pralaimėjo lyderiams danams (8 tšk.).

Lietuvos rankininkams atrankoje liko sužaisti du mačus – birželio 10 dieną namie su Danija ir birželio 14 dieną išvykoje su Baltarusija.

Antrajame atrankos varžybų etape dalyvauja 28 komandos, suskirstytos į septynias grupes.

Į Senojo žemyno čempionatą, kuris kitais metais sausį vyks Lenkijoje, iš kiekvienos grupės pateks po dvi rinktines ir viena daugiausiai taškų surinksianti trečioji komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.