EUROLYGA 2023

Iš šventųjų – į melagius: M. Pacquiao atsirūgo Amžiaus dvikova

Kuklumas, dorumas, pagalba mokykloms, ligoninėms ir keliams Filipinuose – viskas, ką Manny Pacquiao darė daugybę metų, skirdamas didžiulius pinigus, blanksta prieš minios įsiūtį. Filipinų Krikštatėvio įvaizdį drebina melagystė, kuri sugadino Amžiaus bokso dvikovą.

M.Pacquiao su komanda mėgino nuslėpti traumą.<br>AP nuotr.
M.Pacquiao su komanda mėgino nuslėpti traumą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 7:01 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:33 PM

Kai savaitgalį Las Vegase į viršų ranką kėlė vienos didžiausių kovų bokso istorijoje laimėtojas Floydas Mayweatheris, sirgaliai guodė M.Pacquiao, o netrukus į pastarąjį ėmė dėbčioti piktai.

Kodėl? Nes 36 metų Filipinų pasididžiavimas nuslėpė, kad į dvikovą žengė po peties traumos. Faktas – galėjęs visiškai pakeisti MGM arenoje vykusią istoriją.

Liko apgauti

Bokso sirgaliai mokėjo 99,95 JAV dolerio (89 eurus), kad galėtų namuose per televiziją pažiūrėti dvikovą. Jie linksminosi ir nieko neįtarė. Nieko nežinojo ir tie, kurie išleido 40 tūkst. ar dar daugiau dolerių, kad Las Vegase sėdėtų vienoje iš kėdžių, supančių ringą.

Ir apie tai tikrai nieko neįsivaizdavo žmogus, kuris lažybose pastatė 500 tūkst. JAV dolerių, kad M.Pacquiao nugalės F.Mayweatherį.

Visi jie manė, kad stebi Amžiaus dvikovą. Du boksininkai kone aukščiausiame karjeros taške kovojo dėl neįtikėtinų pinigų ir amžinos šlovės.

Bet vietoje nuožmios lygių boksininkų kovos sirgaliams teko stebėti, kaip „vienarankis“ M.Pacquiao vaikosi F.Mayweatherį visus dvylika raundų. M.Pacquiao gerbėjai buvo pratę stebėti, kaip filipinietis varžovus kapoja it smūgių mašina, bet jis vos aštuoniolika kartų smogė dešine.

Jis netgi smogė mažiau kartų nei labiau gynybą besirenkantis F.Mayweatheris.

Išsidavė dėl medikamentų

M.Pacquiao petį susižeidė per treniruotę. Trauma tokia rimta, kad šią savaitę jam prireiks operacijos. Bet kova vyko. Niekas nepriklausantis M.Pacquiao stovyklai apie tai nežinojo, kol likus porai valandų iki kovos užkulisiuose nuaidėjo kalbos.

Paslaptis buvo atskleista, kai M.Pacquiao atstovami nutarė, kad boksininkui reikia suleisti nuskausminąjųjų.

Boksininkai – tvirti vyrai. Jie dažniausiai į ringą žengia nebūdami šimtu procentų sveiki, nes bokse yra nerašyta taisyklė – kova turi vykti.

Tačiau šįkart buvo kitaip. Tai buvo brangiausia kova istorijoje. Tokia didelė bokso dvikova, kad kovotojai gavo pinigus, kuriais lenkė kai kurių valstybių BVP.

Ši dvikova buvo tokia didelė ir ypatinga, kad iš abiejų boksininkų reikalavo paties geriausio A klasės bokso.

„Norėjau būti agresyvesnis, bet man buvo sunku kovoti“, – sakė M.Pacquiao.

Teisti nereikėtų?

Sunku kaltinti M.Pacquiao, rašė „The Associated Press“ skiltininkas Timas Dahlbergas. Net jeigu jis ir melavo likus dienai iki kovos, kai specialiame klausimyne prie grafos apie traumas pažymėjo „ne“. Ant jo pečių buvo visos šalies lūkesčiai. Jis labai stipriai norėjo kovoti.

Bet žmonės apie M.Pacquiao – kitas reikalas. Jie žinojo, kad boksininkas sužeistas, bet jį vis tiek siuntė į ringą. Svarba buvo per didelė. Pinigai buvo per dideli. Brangiausia kova istorijoje turėjo vykti.

„Sportininkai nuolat susižeidžia“, – sakė vienas rengėjų. – Mes jautėme, kad jis galės naudoti dešinę ranką. Į tai įdėjome daug darbo. Manny susitvarkė su trauma ir manė, kad ją įveikė, bet tada ir vėl susižeidė. Tai nutinka ir futbole, ir visam sporte.“

Slėpė traumą

Išaiškėjus melui, paaiškėjo ir tai, kad treneris Freddie Roachas turėjo rimtų priežasčių dar likus mėnesiui iki kovos treniruotes rengti už uždarų durų. Niekas negalėjo matyti, kaip vienarankis kovotojas ruošiasi dvikovai su geriausiu savo kartos boksininku.

Ir M.Pacquiao stovyklos problema buvo ne ta, kad jie F.Mayweatheriui neleido sužinoti apie traumą. Bokse tai suvokiama, nes pranešdamas apie savo silpnąją pusę varžovui suteiksi pranašumą.

Bet niekas nepranešė ir Nevados bokso vadovams. Nepažymėjo traumos ir labai konkrečioje klausimyno vietoje, kai šį pildė per svėrimą. Ir tiesa šviesą pasiekė tik dėl to, kad jie neturėjo kito pasirinkimo, kaip prieš pat kovą paklausti, ar nieko tokio, kad į M.Pacquiao petį bus suleista injekcija.

Bėda ta, kad jau buvo per vėlu.

„Jie turėjo daug laiko apie tai pranešti“, – sakė vykdantysis Nevados sporto komisijos direktorius Bobas Bennettas.

Kreipėsi į teismą

Informacijos nuslėpimas atsipirks bauda ir galbūt M.Pacquiao suspendavimo. Bet jis lengvai gali sau leisti abi nuobaudas. Juk jam reikia laiko, kol pagis po peties operacijos, o pinigų jo kišenėse – apstu.

Faktas vienas – Nevadoje boksą prižiūrintis vadovai turėtų kažką daryti. Juk jie buvo įsitikinę, kad vyks brangi ir garbinga kova, bet galiausiai viskas baigėsi kitaip. Žmonės savo pinigų neatgaus, nors kai kurie sirgaliai ir kreipėsi į teismą, siekdami nubausti M.Pacquiao ir jo stovyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.