EUROLYGA 2023

NFL žvaigždė T. Brady – nepripūstų kamuolių skandalo sūkuryje

Keturiskart NFL čempionas „New Englan Patriors“ puolėjas Tomas Brady atsidūrė skandalo sūkuryje. NFL rengto tyrimo metu paaiškėjo, kad „Patriots“ komandos atstovai prieš svarbias rungtynes su „Indianapolis Colts“ galėjo tyčia išleisti dalį oro iš kamuolių, kai teisėjai juos jau buvo patikrinę.

T.Brady į susitikimą atvyko sraigtasparniu.<br>AP nuotr.
T.Brady į susitikimą atvyko sraigtasparniu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-08 12:44, atnaujinta 2018-01-04 13:28

Nepriklausomas tyrėjas Teddas Wellsas iki smulkmenų išsiaiškino, kas vyko su kamuoliais rungtynių dieną.

Tyrimo metu nustatyta, kad nei dėl gamtinių sąlygų, nei dėl fizinių veiksnių kamuoliai patys išsileisti negalėjo.

Kamuoliai buvo patikrinti prieš rungtynes ir per pertrauką. Būtent tuo metu nustatyta, kad slėgis yra žemesnis, nei leidžiama. Manoma, kad pertraukos metu „Patriots“ darbuotojas išsinešė kamuolius ir išleido šiek tiek oro. Įtariamasis nustatytas nagrinėjant klubo darbuotojų asmenines žinutes.

Rungtynių diena buvo lietinga ir vėjuota. Tokiomis sąlygomis žaidėjui sunku išlaikyti kamuolį, tuo labiau jį mesti ar pagauti. Išleidus šiek tiek oro iš kamuolio, jis tampa lengvesnis, jį lengviau išlaikyti rankose.

Nustatyta, kad 11 iš 12 kamuolių, skirtų „Patriots“ puolimui buvo išleisti.

Manoma, kad keturiskart NFL čempionas „Patriots“ puolėjas T.Brady žinojo, kad žaidžia su kamuoliu, iš kurio išleista dalis oro.

Vis dėlto, jis įsitikinęs, kad šis skandalas ant „Patriots“ pergalės „Super Bowl“ rungtynėse šešėlio nemeta.

„Visiškai ne“, – tikino T.Brady, savo pirmajame viešame pasirodyme po to, kai NFL paskelbė, jog jis galėjo žinoti apie šią gudrybę.

„Mes užsidirbome viską, ką gavome ir viską pasiekėme kaip komanda. Didžiuojuosi tuo, kaip ir mūsų sirgaliai“, – sakė žaidėjas.

T.Brady nedaugžodžiavo ir apie 243 puslapių NFL tyrėjų ataskaitą. “Praėjo tik 30 valandų, neturėjau laiko visko suvirškinti. Kai tai padarysiu, paskelbsiu apie tai“, – sakė sportininkas.

Jis laukia sankcijų iš lygos. Tai gali būti bauda, suspendavimas, arba abu šie dalykai. “Vyksta procesas ir aš esu į jį įtrauktas“, – sakė jis.

Paklaustas ar jam rūpi neigiama visuomenės nuomonė, futbolininkas sakė suprantantis savo, kaip viešo asmens vaidmenį ir pasidžiaugė, kad turi žmonių, kurie jį palaiko ir padeda susidoroti su sunkumais.

„Kaip žmogui, tau rūpi ką kiti apie tave galvoja. Tačiau būdamas žinomu asmeniu supranti, kad negali būti visų mėgstamas. Yra daugybė žmonių, kurie nemėgsta T.Brady ir aš dėl to nesijaudinu“, – sakė futbolininkas.

Skandalingosiose rungtynėse „Patriots“ 45:7 nugalėjo „Indianapolis Colts“ ir pateko į finalą. „Tai buvo geros gynybos rungtynės, o ne prasto puolimo“, – rezultatą paaiškino T.Brady.

Tyrimo metu buvo nagrinėjamos trumpųjų žinučių ir telefonų pokalbių išklotinės.

Ketvirtadienį žvaigždės agentas Donas Yee sakė, kad NFL yra spaudžiama nubausti jo klientą, o tyrėjai, esą, praleido svarbius faktus.

Tyrėjai nerado įrodymų, kad apie neleistinus veiksmus žinojo komandos treneris Billas Belichickas ar kiti trenerių štabo nariai.

Pirmąsias rungtynes šį sezoną „Patriots“ žais rugsėjo 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.