EUROLYGA 2023

G. Morkūnas tapo Islandijos rankinio čempionu

Lietuvos rankinio rinktinės vartininkui Giedriui Morkūnui trečiuoju bandymu pavyko tapti Islandijos čempionu. Užpernai ir pernai Hafnarfjordziro „Haukar“ klubas, kuriame žaidžia G.Morkūnas, nesugebėjo laimėti finalo serijos, o šiais metais lemiamoje dvikovoje pranoko Mosfelsbėrio „Afturelding“ komandą.

Iki šio sezono Islandijos lygos atkrintamosiose varžybose dalyvaudavo tik keturios komandos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Iki šio sezono Islandijos lygos atkrintamosiose varžybose dalyvaudavo tik keturios komandos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

May 12, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:06 AM

Pirmadienį „Haukar“ išvykoje nugalėjo finalo varžovus 27:24 ir kartu laimėjo seriją 3:0. Praėjusią savaitę „vanagai“ (taip iš islandų kalbos verčiamas žodis „haukar“) dukart įveikė „Afturelding“ rankininkus 23:22 (svečiuose) ir 21:16 (namie).

„Haukar“ šalies čempionu tapo dešimtąjį kartą. Praėjusį sykį Hafnarfjordziro ekipa triumfavo 2011 metais.

G.Morkūno komandos kelias titulo link nebuvo tiesus. „Haukar“ prastai pradėjo varžybas ir reguliariajame sezone užėmė tik penktąją vietą. Tačiau per atkrintamąsias varžybas „Haukar“ įveikė kitą Hafnarfjordziro miesto komandą FH 2:0, reguliariojo sezono nugalėtoją Reikjaviko „Valur“ 3:0, o galiausiai susitvarkė ir su „Afturelding“.

Užpernai ir pernai „Haukar“ tapo reguliariojo sezono nugalėtoju, bet finale nesugebėjo pasinaudoti aikštės pranašumu ir abukart tenkinosi sidabru.

Įdomu, kad iki šio sezono Islandijos lygos atkrintamosiose varžybose dalyvaudavo tik keturios komandos. Jei pernai turnyro sistema nebūtų pakeista, „Haukar“ šiais metais net nebūtų patekęs į atkrintamąsias varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.