EUROLYGA 2023

Į skandalą įsipainiojusi NFL superžvaigždė – suspenduotas

Amerikietiškojo futbolo žvaigždė Tomas Brady naujojo sezono NFL pradžią bus priverstas praleisti. Dėl įtarimų svarbiose praėjusio sezono rungtynėse naudojus kamuolius su dalinai išleistu oru jo atstovaujamas „New England Patriots“ klubas turės susimokėti didelę baudą.

T.Brady sulaukė bausmės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
T.Brady sulaukė bausmės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 10:24 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 4:46 AM

Tiesa, šis lygos sprendimas sukėlė nemažai diskusijų. „Washington Post“ rašo, kad lygos atlikto tyrimo rezultatai yra diskutuotini, o nauda, kurios „Patriots“ atstovai siekė išleisdami dalį oro iš kamuolių – neaiški.

Vis dėlto, NFL nusprendė nubausti ir klubą ir keturiskart lygos čempioną. 37 metų T.Brady turės praleisti pirmąsias ketverias sezono rungtynes ir už tai negaus atlygio. Klubui skirta 1 mln. JAV dolerių bauda, be to „Patriots“ negalės dalyvauti 2016-ųjų ir 2017-ųjų NFL naujokų biržos pirmajame rate.

Sportininkas buvo nubaustas už nesąžiningą žaidimą, o „Patriots“ – už tai, kad pažeidė taisykles ir nevisapusiškai bendradarbiavo atliekant tyrimą.

Tai – didžiausia NFL kada nors klubui skirta bauda.

„Patriots“ nusižengė rungtynėse su „Indianapolis Colts“, kurias laimėjo 45:7 ir pateko į finalą. Kamuoliai buvo patikrinti prieš rungtynes ir per pertrauką. Būtent tuo metu nustatyta, kad slėgis yra žemesnis, nei leidžiama. Manoma, kad pertraukos metu „Patriots“ darbuotojas išsinešė kamuolius ir išleido šiek tiek oro. Įtariamasis nustatytas nagrinėjant klubo darbuotojų asmenines žinutes. Nepriklausomas tyrėjas Teddas Wellsas iki smulkmenų išsiaiškino, kas vyko su kamuoliais rungtynių dieną.

Tyrimo metu nustatyta, kad nei dėl gamtinių sąlygų, nei dėl fizinių veiksnių kamuoliai patys išsileisti negalėjo.

Rungtynių diena buvo lietinga ir vėjuota. Tokiomis sąlygomis žaidėjui sunku išlaikyti kamuolį, tuo labiau jį mesti ar pagauti. Išleidus šiek tiek oro iš kamuolio, jis tampa lengvesnis, jį lengviau išlaikyti rankose.

Nustatyta, kad 11 iš 12 kamuolių, skirtų „Patriots“ puolimui buvo dalinai išleisti.

Manoma, kad keturiskart NFL čempionas „Patriots“ puolėjas T.Brady žinojo, kad žaidžia su kamuoliu, iš kurio išleista dalis oro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.