EUROLYGA 2023

Vilniuje – urbanistinės multisporto varžybos

Rekordinis vaikinų, merginų ir mišrių komandų skaičius – beveik 1600 dalyvių šeštadienį nusprendė praleisti keturiose skirtingose trasose urbanistinėse multisporto varžybose. „Vilnius Challenge“ dalyviai rungtyse varžosi 2-9 valandas, priklausomai nuo pasirinkto maršruto sudėtingumo: bėga, plaukia, važiuoja dviračiais, lipa virvėmis bei orientuojasi Vilniaus mieste su žemėlapiais. Žiūrovų renginio centre, prie Baltojo tilto, taip pat lauks nemokama „JCI Sostinė“ lobio trasa.

Multisporto varžybos<br>A.Didžgalvio nuotr.
Multisporto varžybos<br>A.Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2015, 4:14 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 10:16 AM

„Vilnius challenge“ evoliucija

Pasak vieno iš „Vilnius Challenge“ įkūrėjų Vytenio Benečio, šių varžybų idėja prieš septynerius metus gimė iš noro tautiečiams ir svečiams iš svetur parodyti, kokia graži yra Lietuvos sostinė. „Viskas įvyko visuomeniniais pagrindais ir buvo įgyvendinta ten, kur tuo metu gyvenau aš ir mano draugas Gediminas – Vilniaus mieste. Tai, kad ši vieta nuostabiai tinka multi-sportui – tik atsitiktinumas, – sako idėjos autorius ir pastebi, kad sostinę visada matė kaip puikią „žaidimų aikštelę“ tiek Vilniaus gyventojams, tiek iš toliau atvykusiems svečiams. – Mūsų spėjimas pasiteisino ir renginio unikalumas, patrauklumas ir aktyvaus sporto mėgėjų būrio augimas užtikrino varžybų tęstinumą“.

„Vilnius Challenge“ nuo pirmųjų surengtų varžybų nuolat keitėsi ir augo – nuo vos daugiau nei dviejų šimtų dalyvių susibūrimo subrendo iki tarptautiniu mastu žinomo renginio. „Šiandien turime tikrų varžybų gerbėjų, kurie dalyvauja kiekvienais metais, o populiarėjant aktyvesnio gyvenimo kultūrai, šis sportas tampa vis žinomesniu reiškiniu. Kasmet dalyviai atvyksta iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių bei užsienio šalių, ypač džiugina gausėjantis moterų ir merginų skaičius. Pirmose varžybose dalyvavo šiek tiek mažiau nei 20 proc. moteriškos lyties atstovių, o šiais varžysis beveik 30 proc. merginų“, – renginio sėkme dalijasi V. Benetis.

Dalyviai ieško „kitokio“ nuotykio

Varžybų dalyvius vienija bendras tikslas – patirti vienos dienos nuotykį kartu su savo komandos draugu ir pamatyti Vilnių kitu kampu, nesvarbu, ar jie būtų naujokai, ekstremalumų entuziastai ar patyrę sportininkai.

„Vilnius Challenge“ pirmiausia – tai komandinis žaidimas, kur dalyviai per kelias valandas gali pabūti ir ant Gedimino kalno, ir važiuoti riedučiais Vingio parke, ir plaukti Nerimi bei įveikti galybę tik prie starto linijos atskleidžiamų užduočių. Jie turi būti pasiruošę viskam ir ieškoti nuotykių kiekviename kampe, – pasakoja V. Benetis. – Jeigu bėgimas yra individualios ištvermės iššūkis, multisportas – pasitikėjimas savo komandos draugu bei žvitri akis, ieškant užuominų.“

Šiais metais vietoje trijų trasų dalyviai varžosi keturiose skirtingose trasose: Žalioje, Mėlynoje, Raudonoje ir Juodoje, o renginio centras sugrįžo prie Baltojo tilto.

Kiekviena varžybų trasa skiriasi savo rungtimis, jų sudėtingumu ir skirtu laiku joms įveikti. Labai aukšto meistriškumo sportininkams skirtoje Juodoje trasoje komandos siekia sudėtingiausias rungtis įveikti per 8-9 valandas – daugiau nei 55 km maršrutą – tuo tarpu Raudonoje trasoje varžosi patyrę atletai, kuriems multisportas nėra naujiena, tad nesunkiai gali įveikti apie 40 km atstumą.

„Renginyje dalyvauja ir mažiau patyrę ekstremalaus gyvenimo mėgėjai, kurie tiesiog propaguoja aktyvų, bet nebūtinai intensyvų sportinį gyvenimą – jie šiemet varžosi kelių valandų nuotykį žadančioje Mėlynoje trasoje. Visi, norintys pirmiausia susipažinti su multisportu, jėgas bando 15 kilometrų Žalioje trasoje, kurią be didelio fizinio pasirengimo galima įveikti per 2 valandas“, – renginio detalėmis dalijasi V. Benetis.

Renginio internetinėje svetainėje žiūrovai gali susipažinti su varžybų „karštaisiais“ taškais Vilniaus mieste, iš kurių galima stebėti varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.