EUROLYGA 2023

Lietuvis bokso mače siuntė rusą į nokdauną, tačiau pergalė ne jo

AIBA profesionalaus

Eimantas Stanionis<br>A.Pliadžio nuotr.
Eimantas Stanionis<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2015, 6:14 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 2:46 AM

Visą kovą dominavo E. Stanionis. Paskutiniame aštuntame raunde dvidešimtmetis lietuvis pasiuntė septyneriais metais vyresnį rusą į nokdauną, tačiau po kovos teisėjas į viršų kėlė 2012 m Londono olimpinių žaidynių prizininko A. Zamkovojaus ranką.

„Jaučiuosi nugalėtojas. Buvau aktyvesnis ir pataikiau daugiau smūgių. Galbūt tik septintame raunde iniciatyva daugiau priklausė varžovui. Tačiau aštuntame raunde pasiunčiau varžovą į nokdauną – pataikiau stiprų smūgį į korpusą ir varžovas atsidūrė ant grindų. Maniau, kad šiuo smūgiu įtvirtinau savo pergalę, nes varžovas tik per kančias išsilaikė iki aštunto raundo ir kovos pabaigos“, – teisėjų sprendimu negalėjo patikėti E. Stanionis.

Netgi nokdaunas teisėjų neįtikino – aštuntame raunde visi trys teisėjai įžvelgė A. Zamkovojaus pranašumą 10:9. Dvikovai teisėjavę kanadietis skyrė lygiąsias 76:76, alžyrietis 77:75 ir italas 77:74 pergalę skyrė varžybų šeimininkui.

„Tikėjomės, kad teisėjai gali būti palankūs Rusijos boksininkui, bet kad bus taip ... Jeigu būtų lygi kova, dar suprastume – Rusija organizavo varžybas, šeimininkams neretai teisėjai padeda, bet dabar. Trūksta žodžių“, – apmaudą liejo treneris Vidas Bružas. – Kitų šalių treneriai jau sveikino mus su pergale, sveikinimų sulaukėme netgi iš Rusijos atstovų. Prieš teisėjui pakeliant ranką, net neabejojau, kad Eimantas laimėjo. Kai pamačiau į viršų kylančią ruso ranką, negalėjau patikėti“.

Lietuviai buvo raginami pateikti protestą, bet teikti protestus dėl teisėjų taškų skaičiavimo neleidžia Tarptautinė bokso asociacija AIBA. Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai Tarptautinis olimpinis komitetas po daugelio teisėjavimo skandalų buvo pagrasinęs išbraukti boksą iš olimpinių žaidynių programos.

E. Stanionis APB profesionalų lygoje iškovojo tris pergales ir patyrė antrą pralaimėjimą. Kita kova E. Stanionio laukia liepos 24 dieną su vengru Guyla Kate arba Nduku Raytonu Okwiri iš Kenijos.

Kitas APB lygoje kovojantis Lietuvos boksininkas Evaldas Petrauskas kovos birželio 27 d. Italijoje. APB lygoje dalinami ir olimpiniai kelialapiai į kitų metų Rio de Žaneiro žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.