EUROLYGA 2023

Baltijos žaidynėse Brandenburge – išbandymas karščiu

„Tai bus karščiausios Baltijos šalių žaidynės per visą istoriją“, – penktadienį pareiškė Brandenburgo žemės vicepremjeras Christianas Gorke pr devintųjų Baltijos šalių jaunių sporto žaidynių atidarymą.

Baltijos šalių žaidynės surengtos Brandenburge.<br>LSFS nuotr.
Baltijos šalių žaidynės surengtos Brandenburge.<br>LSFS nuotr.
LSFS prezidentas R.Kveselaitis sieks, kad kitos žaidynės vyktų Baltarusijoje, o ne Švedijoje.<br>D. Umbraso nuotr.
LSFS prezidentas R.Kveselaitis sieks, kad kitos žaidynės vyktų Baltarusijoje, o ne Švedijoje.<br>D. Umbraso nuotr.
Baltijos žaidynės surengtos Brandenburge.<br>LSFS nuotr.
Baltijos žaidynės surengtos Brandenburge.<br>LSFS nuotr.
Baltijos šalių žaidynės surengtos Brandenburge.<br>LSFS nuotr.
Baltijos šalių žaidynės surengtos Brandenburge.<br>LSFS nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Jul 4, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 2:03 AM

Iš tai nebuvo įprasti žodžiai apie laukiančias atkaklias kovas – Brandeburgą užklupo seniai regėta karščio banga, kuri šeštadieniui žada 37 laipsnių šilumą, o sekmadieniui – net iki 38 laipsnių.

Žaidynės, kuriose dalyvauja septynių šalių jaunieji sportininkai iki šešiolikos metų, vyksta Vokietijos rytų esančios Brandenburgo žemės sostinėje Brandenburge prie Havelio. Būtent taip oficialiai vadinasi apie 70 tūkst. gyventojų turintis tūkstantmetis miestas, iš visų pusių apsuptas ežerų ir kanalų.

Keturi lietuvių autobusai su 180 sportininkų ir trenerių penktadienį pasiekė Brandeburgą, kuris iš viso priims per 1500 dalyvių.

Lietuvos delegacija žaidynėse pati darniausia ir labiausiai organizuota, nes jos kelione ir sportininkų apranga pasirūpino Lietuvos sporto federacijų sąjunga (LSFS).

Visi sportininkai ir treneriai žaidynėse vilki „Hummel“ specialiai pagaminta žaliai balta apranga su LSFS emblema.

Kai penktadienį po kuklios, tačiau skoningai sumanytos atidarymo ceremonijos irklavimo centre sportininkai sustojo bendrai nuotraukai ant Havelio užės kranto, lietuvių fotografuoti puolė ir vietiniai reporteriai. Kitų šalių delegacijų vadovai paskui kraipė galvas ir priekaištavo vienas kitam, kodėl jie irgi nepadarė bendros nuotraukos.

Pasak LSFS generalinės sekretorės Agnės Vanagienės, lietuviai yra pasirengęs karščio bangai – su komanda atvyko trys gydytojai, kurie šeštadienį pasiskirstys po sporto varžybų vietas ir bus pasirengę padėti sportininkams, jei to prireiktų.

Žaidynių programoje – 13 sporto šakų, lietuviai nedalyvaus tik buriavimo ir tinklinio kovose.

Plaukikams ir lengvaatlečiams startai Brandeburge bus atranka į liepos pabaigoje Tbilisyje laukiantį Europos jaunumo olimpinį festivalį.

Šeštadienį taip pat bus sprendžiama, kur vyks dešimtosiose žaidynės po dvejų metų. Nors favoritu laikytas Karlsbergas (Švedija), delegacijų vadovai linkę pakeisti nuomonę ir siūlyti 2017 metų žaidynės rengti Breste (Baltarusija).

LSFS vadovai palaiko kaimynus ne tik dėl tos priežasties, kad baltarusiai varžybas rengtų ne mėgėjiškai, o kaip repeticiją prieš 2019 metų Europos jaunimo olimpinį festivalį, kuris vyks Vilniuje.

„Kelionė į Baltarusiją mums būtų daug trumpesnė ir pigesnė“, – neslėpė LSFS prezidentas Rimantas Kveselaitis.

Vokiečiams aiškiai trūksta žmogiškųjų išteklių, kad žaidynių dalyviai neturėtų rūpesčių. Rusijos delegacijos iš Leningrado srities vadovas buvo nusivylęs, kad sportininkams teko pusantros valandos laukti saulėje, kol bus sutvarkytos akreditacijos, o į priekaištus vienas vokietis piktai dėbtelėjo: „ko jūs čia išvis atvažiavote“?

Lietuviai rūpesčių turėjo gerokai mažiau – tik dėl akreditacijų, kurių buvo pagaminta 15 mažiau nei atvyko sportininkų.

Lietuvos komandai skirtas visas didelis viešbutis ant ežero kranto, o kitų šalių atstovai gyvena prastesnėmis sąlygomis bendrabučiuose arba stovyklose.

„Mūsų darbuotojai stengėsi savo darbus atlikti profesionaliai, todėl daug kur pralenkėme varžovus dar neprasidėjus varžyboms. Tinkamai pasirengti žaidynėms yra ir valstybės garbės reikalas“, – sakė LSFS prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti