EUROLYGA 2023

H.Žustautas trečią kartą įveikė olimpinį vicečempioną J. Šukliną

Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas jau trečią kartą šį sezoną įveikė Londono olimpinį vicečempioną Jevgenijų Šukliną.

H.Žustautas trečią kartą įveikė olimpinį vicečempioną J. Šukliną<br>D.Umbraso ir M.Kulbio nuotr.
H.Žustautas trečią kartą įveikė olimpinį vicečempioną J. Šukliną<br>D.Umbraso ir M.Kulbio nuotr.
H.Žustautas laimėjo Lietuvos čempiono titulą<br>D.Umbraso nuotr.
H.Žustautas laimėjo Lietuvos čempiono titulą<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2015, 4:40 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 12:13 AM

Dar viena dviejų stipriausių Lietuvos irkluotojų akistata šalies baidarių ir kanojų irklavimo čempionate Trakuose patvirtino šios sporto šakos mėgėjų lūkesčius.

Vienviečių kanojų 200 m rungties finale H.Žustautas ir J.Šuklinas šį šeštadienį kovojo ne tik dėl Lietuvos čempiono titulo, bet ir dėl vienintelio bilieto į 2015 metų pasaulio čempionatą.

Nuo pat starto 20-metis H.Žustautas perėmė iniciatyvą, tačiau 29-erių J.Šuklinas jo nepaleido toli į priekį. Bet pasaulio jaunimo ir Europos žaidynių čempionui pavyko išsaugoti savo persvarą ir jis pirmasis kirto finišo liniją – 37,789 sek.

Londono olimpinis vicečempionas finišavo antras – 38,368 sek.

Lietuvos čempionato bronzos medalį laimėjo Vadimas Korobovas (38,789 sek.), kuris greičiausiai iš visų irklavo per atrankos varžybas.

„Nebuvo lengva, nes po Europos žaidynių buvau duobėje, bet šiandien jau buvau geroje formoje. Pataikiau startą, nebijojau daryti pirmą yrį. V. Korobovas dar geriau startavo ir visus iškart aplenkė vos ne puse kanojos korpuso, o mes su Jevgenijumi pajudėjome panašiai. Pusę distancijos negalėjau pagauti atramos, bet antroje dalyje įsivažiavau, jaučiau, kad esu pirmas ir reikėjo tik išsaugoti pranašumą“, – kalbėjo H.Žustautas.

Iškovojęs bilietą į pasaulio pirmenybes H.Žustautas jau trečią kartą šį sezoną aplenkė J.Šukliną.

Pirmąją pergalę dvidešimtmetis irkluotojas šventė gegužės 17-ąją Trakuose per Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybas, o po to dar kartą įveikė tituluotą varžovąjį gegužės pabaigoje Duisburge (Vokietija) per pasaulio taurės antrojo etapo lenktynes.

„Prieš sezoną net neturėjau minties, kad laimėsiu viską, kur tik dalyvauju. Šiemet varžybų tikrai daug, bet tikiuosi apginti pasaulio jaunimo čempiono titulą, pasaulio pirmenybėse iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes. Tikiuosi pavyks atlaikyti visą krūvį“, – teigė H. Žustautas, pridūręs, kad arši konkurencija Lietuvoje jam prideda motyvacijos. 

Dėl šalims taikomų kvotų J. Šuklinas šiemet negalėjo startuoti Europos žaidynėse, o dabar neteko galimybės varžytis ir planetos pirmenybėse. Daug titulų per karjerą iškovojęs kanojininkas neatsisako minčių sudalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. 

„Pralaimėti visada apmaudu, bet šįkart padariau viską, ką galėjau. Reikės dabar pagalvoti, ar tęsti sezoną neolimpinėje rungtyje, ar taupyti sveikatą, atsigauti po visokių ligų ir ruoštis kitiems metams. Džiugu, kad Henrikas šiemet toks stiprus. Dabar padėsiu jam ruoštis pasaulio čempionatui ir iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes. Toks yra pagrindinis mūsų tikslas. Galvoju, kad kitais metais dar labiau patobulės V. Korobovas ir finale finišuosime visi kartu trise, o kas nugalės, tas važiuos į Braziliją, – mintimis dalinosi J. Šuklinas. – Turiu dar svajonę su dalyvauti olimpinėse žaidynėse, o dabar turiu padėti Henrikui iškovoti kelialapį. Mano rezultatai šiemet geriausi karjeroje, bet Henrikas – dar stipresnis. Tai yra gerai. Mes padedame vienas kitam. Mano karjera jau prie pabaigos, todėl dar norisi kokį medalį užsikabinti“. 

 Dar vieną aukso medalį Lietuvos čempionate H. Žustautas laimėjo 200 m keturviečių kanojų irklavime (37,134 sek,) kartu su Vytautu Prunskumi, Jevgenijumi Miasniankinu ir Artūru Gilesevičiumi. 

Sidabro apdovanojimą H. Žustautas iškovojo 200 m dviviečių kanojų (37,454 sek.) rungtyje drauge su Žygimantu Jusiu. 

Pergales 200 m finaluose iškovojo ir šių Europos čempionato prizininkai – baidarininkas Ignas Navakauskas (34,511 sek.) ir dvivietė Aurimo Lanko ir Edvino Ramanausko (31,446 sekundės) baidarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.