EUROLYGA 2023

Iššūkis bėgikams – 11,5 kilometro ir 32 laipsniai karščio

Prieš patriotinius renginius – rimtas sportas. Taip vilniečius paprakaituoti Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną kviečia vienas seniausių šalyje tradicinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“.

Visiems bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ dalyviams sąlygos vienodos – trumpesnių trasų nėra.
Visiems bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ dalyviams sąlygos vienodos – trumpesnių trasų nėra.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

2015-07-05 21:27, atnaujinta 2017-10-19 16:46

Kasmet vis didesnį būrį bėgimo gerbėjų sutraukiantis renginys šiemet vyks jau 26-ąjį kartą. Nusprendusių išbandyti save šį kartą laukia papildomas barjeras – į Lietuvą atplūdęs karštis.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE. 

„Nerimaujame dėl temperatūros. Pranešama, kad bus net iki 32 laipsnių. Norime įspėti visus, kad pasirūpintų kepurėmis. Vandeniu pasirūpinsime mes“, – „Sostinei“ sakė įstaigos „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

Dalyvius laistys vandeniu

2012 metais bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“ neapsiėjo be nemalonumų. Tuomet per didelius karščius nualpo du sportininkai. Organizatoriai sulaukė kritikos, kad trūko vandens. Tokių klaidų šįkart neturėtų būti. M.Paulauskas teigė, kad visi bus pasirengę kovai su karščiu.

„Bus daugiau, negu pridera, vandens punktų, – žadėjo M.Paulauskas. – Paskui bėgikus važiuos greitosios pagalbos automobilis. Prie starto, finišo linijos lauks medikai.“

Vidury trasos bus gaisrinės automobilis, kuris bėgikus laistys vandeniu.

„Kiekvienas turi įvertinti savo galimybes. Būna, kad žmonės alpsta ne tik per karščius. Tiesiog jų fizinis pasirengimas yra netinkamas, – sakė M.Paulauskas. – Čia dažniausiai dalyvauja žmonės, kurie yra bėgę.

Jei būsi su kepure, gera apranga ir vartosi pakankamai vandens, trasą įveiksi.  Gal tik lėčiau, nei buvai numatęs. Tikiu, kad apsieisime be didesnių incidentų.“

Sąlygos visiems vienodos

Bėgimą „Aplink Žaliuosius ežerus“ organizatoriai pateikia kaip išskirtinį ir kitokį. Pasak M.Paulausko, ryškiausias skirtumas nuo kitų bėgimų Lietuvoje – vieta.

„Didieji renginiai: Vilniaus maratonas ar „Nike“ bėgimas vyksta centre ir senamiestyje. Ten toks miesto šurmulys. O čia bėgi prie ežerų, miško takeliais. Viskas kitaip. Mes turime žmonių, kurie bėga nuo pat pirmo karto. Tuo esame išskirtiniai“, – pasakojo M.Paulauskas.

Bėgikai turi įveikti 11,5 kilometro. Dalyviai – vyrai ir moterys – suskirstyti į šešias amžiaus grupes: iki 16 m., 16–30 m., 30–40 m., 40–50 m., 50–60 m., 60 m. ir vyresni.

Tačiau visiems jiems sąlygos vienodos. Bėgime „Aplink Žaliuosius ežerus“ ilgesnių ar trumpesnių trasų tiesiog nėra.

Bėga ir profesionalai

Bėgimas aplink ežerus sutraukia ne tiktai mėgėjus. Dalyvauja ir labiau patyrę, ir užsienyje save išbandę bėgikai profesionalai. „Jie dažniausiai susirenka apdovanojimus“, – sakė M.Paulauskas.

Iki savaitgalio užsiregistravo apie 400 dalyvių. Pernai jų buvo 300. “Mes neturime daug lėšų, tad tos reklamos beveik nėra.

Bet kasmet bėgikų vis pagausėja“, – sakė jis.

Bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“. Liepos 6 d. 11 val. prie Žaliųjų ežerų paplūdimio. Renginys mokamas. Kaina dalyviui – 3 eurai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl G. Nausėda dar nelaimėjo?