EUROLYGA 2023

Universiadoje laimėjęs Ž. Gališanskis: „Nežinojau, kad laimėjau“

Antradienis buvo tiesiog įspūdingas Lietuvos irklavimo sportui – visos penkios Pietų Korėjoje vykstančioje Universiadoje dalyvavusios įgulos pasipuošė medaliais. Iškovoti net keturi aukso ir vienas sidabro medalis. Turbūt įspūdingiausiai finale pasirodė 23-ejų Žygimantas Gališanskis, pademonstravęs sunkiai suvokiamą spurtą, atnešusį jam čempiono titulą.

Ž.Gališanskis iškovojo čempiono titulą.<br>LIF nuotr.
Ž.Gališanskis iškovojo čempiono titulą.<br>LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lif.lt ir lrytas.lt inf.

2015-07-08 11:06, atnaujinta 2017-10-27 10:26

– Galingai startavote ir galingai finišavote. Kas buvo nutikę po pirmų 500 m? – Gal dėl kitos valties arba tiesiog gal dėl prastai atliktos irklavimo technikos mano valtis prarado greitį, daugiau gal iš techninės pusės nedariau visko gerai. – Ta atkarpa tarp 500 ir 1500 atrodė ne itin sėkminga. Tyčia atidėjote spurtą pabaigai ar tai taktinis pasirinkimas? – Tiesiog atradau gerą ritmą ir dėjau kiek įmanoma daugiau jėgos į yrį, valtį bandžiau greitinti jau likus 750 metrų, tačiau greitis kilo nežymiai. Likus maždaug 200 m dėjau maksimalias pastangas ir valties greitis smarkiai padidėjo. Dėl to ir pavyko aplenkti italą. – Paskutinius 500 nuplaukėte lyg su kateriu, varžovai atrodė pritrenkti. Ar pats kirtęs liniją iškart supratote, kad laimėjai? – Finiše stengiausi tiesiog žiūrėti tiesiai ir nesidairyti, tad nemačiau, ar aplenkiau italą, žinojau tik tiek, kad finišavome beveik kartu. Kirtęs finišo liniją laukiau patvirtinimo iš finišo bokštelio, tad iškart dar nežinojau, ar laimėjau. – Šiemet irklavote keturvietę, dvivietę, dabar dar vienvietę. Tiek pernai, tiek šiemet medalius nuskynėte vienas. Kur jums pačiam geriausia? – Kiekviena valtis turi pliusų ir minusų. Komandoje irkluoti smagiau, tačiau man ir vienvietėje yra gerai, bet geriausia ten, kur pavyksta pasiekti geriausią rezultatą. Mūsų sporto šaka gera tuo, jog galima nesunkiai persikvalifikuoti į kitą rungtį. – Prieš dvejus metus jūsų rungtyje čempionu buvo tapęs Mindaugas Griškonis. Tai suteikė papildomos motyvacijos ar spaudimo? Kaip manote, galėtumėte aplenkti Mindaugą? – Prieš varžybas labiausiai stengiesi galvoti apie tai, kaip irkluoti kuo geriau techniškai ir kad kuo geriau pavyktų save išnaudoti, o rezultatas gaunasi savaime. Svarbu susikaupti, aišku, smagu apginti kolegos titulą. Mindaugas turbūt vienintelis, kuris Lietuvoje nėra niekam pralošęs jau daug metu, tačiau neaplenkiamų nėra. Svarbu nuosekliai treniruotis Prieš savaitę vykusiuose „Gintariniuose irkluose“ Mindaugas laimėjo, aš buvau antras ir atsilikau tik 3 sek. Aišku, kad tai yra nemažai, tačiau kartu ir nedaug, kai varžaisi su tokio aukšto meistriškumo sportininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.