EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinė jau Europos golbolo čempionato pusfinalyje

Kaune tęsiasi IBSA Europos golbolo

Lietuvos golbolo rinktinė siekia kelialapio į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos golbolo rinktinė siekia kelialapio į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 11:15 PM

Sėkmingai ketvirtfinalio barjerą įveikė bei į pusfinalį pateko čempionės titulą ginanti Lietuvos vyrų rinktinė, antrajame kėlinyje 13:8 (4:6) palaužusi Ukrainos ekipos pasipriešinimą.

Net 9 įvarčių į varžovų vartus įrideno Genrikas Pavliukianecas, 3 – Mantas Panovas, 1 – Marius Zibolis.

Pralaimėjusiųjų gretose keturiais įvarčiais pasižymėjo Antonas Strelčikas, trim – Jevgenijus Cyganenka, vienu – Radionas Žygalinas.

Nepalankiai lietuviams klosčiusiose rungtynėse ukrainiečiai pirmajame kėlinyje pirmavo 4:1, o antrojo pradžioje 7:4, tačiau per tris kitas minutes Lietuvos komandos žaidėjai pelnė keturis įvarčius be atsako ir išsiveržė į priekį 8:7 (16 min.).

Po trijų minučių ukrainiečiai išlygino rezultatą (8:8) ir turėjo dvi realias progas išsiveržti į priekį, tačiau nerealizavo dviejų iš eilės baudinių. Tuo pasinaudojo lietuviai ir perėmę iniciatyvą į varžovų vartus įmušė penkis įvarčius iš eilės bei šventė pergalę.

„Aš niekada negalvojau, kad rungtynės su ukrainiečiais bus lengvos. Tai matosi pagal jų ankstesnių rungtynių su suomiais, turkais, švedais rezultatus. Mes jas analizavome ir buvo pasiruošę jų antpuoliui. Šiose rungtynėse, manau, kad paskirtieji teisėjai buvo nepasiruošę tokio lygio varžyboms ir mums teko lošti ne prieš tris, o prieš keturis, t.y. prisitaikyti prie to, kaip teisėjai teisėjauja“, – iškart po rungtynių komentavo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis.

Mantas Panovas teigė, kad „kai priešininkas įgyja persvarą, tada psichologiškai jam tampa lengva, o mums sunku, todėl labai svarbu buvo išlikti ramiems. Mums pavyko išlaikyti ramybę ir todėl laimėjome ketvirtfinalyje“.

Ukrainos komandos treneris sakė, kad šiose rungtynėse juos į priekį vedė „teisingas nusiteikimas“.

„Mes jau antrą kartą dalyvaujame A grupės Europos čempionate ir mūsų tikslas rungtyniaujant Kaune išsilaikyti A lygoje. Dabar kuriame sąlygas, kad Ukrainos komanda galėtų ieškoti privačių rėmėjų ir pavažinėję po daugiau aukščiausio lygio turnyrų, kur dalyvauja tokios komandos kaip Lietuva, Suomija, Švedija, manau, kad po poros metų mes varžysimės lygiai su jais“, – pasibaigus rungtynėms su Lietuva komentavo Ukrainos vyrų golbolo rinktinės vyriausiasis treneris Fediras Dubrovinas.

Penktadienį vakare (18:20) A. Sabonio krepšinio centre vyksiančiose pusfinalio rungtynėse Lietuvos komanda žais su 2011 metų Senojo žemyno čempione Suomijos rinktine, kuri ketvirtfinalyje 11:1 (7:0) sutriuškino Vokietijos ekipą.

Kitame vyrų varžybų pusfinalio mače žais Čekijos ir Turkijos komandos. Čekai ketvirtfinalyje 10:4 nugalėjo Belgijos rinktinę, o turkai 5:4 privertė pasiduoti Švedijos riedulininkus.

Jau pasibaigusių moterų varžybų ketvirtfinalio mačų rezultatai:

Rusija – Graikija 5:0 (3:0) Izraelis – Danija 6:4 (4:1) Turkija – Švedija 5:0 (1:0) Suomija – Ukraina 3:4 (2:0)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.