EUROLYGA 2023

Iš pasaulio nardymo čempionato – su svariais įvertinimais

Lietuvos atstovai pasaulio čempionato kovose.
Lietuvos atstovai pasaulio čempionato kovose.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2015, 6:38 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 10:09 AM

Lietuvos delegacija iš pasaulio sportinio nardymo čempionto parsivežė net šešis medalius. Daugiausiai titulų Sankt Peterburge vykusiose varžybose iškovojo klaipėdietė sportininkė Jevgenija Prokul.

Ji rungtyje, kurios metu iš baseino dugno reikėjo iškelti 6 kilogramų svorį, užėmė trečiąją vietą. J.Prokul, kartu su Kauno plaukimo mokyklos sportininkėmis Ernesta Kundrotaite, Diana Žalionyte ir Ina Ribašauskaite, estafetėje išplėšė sidabro medalį.

„Tokių aukštų įvertinimų Lietuvos sportininkai pasaulio sportinio nardymo čempionatuose iki šiol nebuvo iškovoję“, – sakė Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentė, tarptautinės kategorijos trenerė Virginija Juodeikienė.

Itin nustebino ir vilnietis Nikas Urbanovičius. Sportininkas naktinio nardymo rungtyje užėmė trečiąją vietą bei pasipuošė bronzos medaliu.

„Prognozuoti, kaip susiklostys varžybos, iš tiesų sunku. Bet mūsų sportininkai itin maloniai nustebino“, – sakė sportinio nardymo ir akvatlono pradininkė Lietuvoje V. Juodeikienė.

Ji įsitikinusi, jog svarūs pasiekimai jau įrodo, kad mūsų šalies povandeninio nardymo atstovai gali kovoti su galingiausių šioje srityje valstybių sportininkais, turinčiais daug geresnes sąlygas treniruotis bei ruoštis čempionatams.

Daugiausiai aukso medalių iš Sankt Peterburgo parsivežė Rusijos atstovai. Iš viso dėl įvertinimų grūmėsi 140 sportininkų iš 15 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.