EUROLYGA 2023

Per „Tour de France“ dviratininkas sužinojo – jis serga vėžiu

Prestižiškiausias planetos dviračių lenktynes  “Tour de France“ paliko vienas iš garsių dviratininkų italas Ivanas Basso. Ir dėl to kalta ne trauma ar pastaruoju metu įprastas lenktynių „draugas“ – dopingas. Žinomas dviratininkas varžybų metu sužinojo, kad serga vėžiu ir priverstas staigiai nutraukti ne tik kovas „Tour de France“, bet ir sportininko karjerą.

Prestižiškiausias planetos dviračių lenktynes „Tour de France“ paliko vienas iš garsių dviratininkų italas Ivanas Basso.<br>APF nuotr.
Prestižiškiausias planetos dviračių lenktynes „Tour de France“ paliko vienas iš garsių dviratininkų italas Ivanas Basso.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 10:09 AM

„Tinkoff-Saxo“ komandai atstovaujantis I.Basso iškart surengė spaudos konferenciją ir pranešė apie esamą situaciją.

„Apie tai, kad man diagnozuotas sėklidžių vėžys, sužinojau tik prieš porą valandų, – sakė 37-erių I.Basso. – Aš turiu sustoti. Dabar kraunuosi lagaminus namo. Man reikės pradėti gydytis.“

Komandos vadovas rusas Olegas Tinkovas „Twitter“ socialiniame tinkle jau pranešė, kad ekipoje įvyko pasikeitimų. „Tu žinai, Ivanai, kaip aš tave myliu. Mes liūdėsime be tavęs „Tour de France“ lenktynėse.“

I.Basso dukart – 2006 ir 2010 metais – laimėjo „Giro d'Italia“ lenktynes, o „Tinkoff-Saxo“ komandai atstovauja nuo 2014-ųjų pavasario. Šių metų lapkritį italui sukaks 38 metai.

Sėklidžių vėžiu sirgo ir vienas garsiausių planetos dviratininkų amerikietis Lance'as Armstrongas. Nors gydymo pradžioje medikai teigė, kad jis turi vos 20 procentų galimybių išsigydyti vėžį, garsenybė nugalėjo onkologinę ligą.

2012 metais L.Armstrongas už dopingo vartojimą buvo diskvalifikuotas visam laikui ir iš jo buvo atimti septyni „Tour de France“ nugalėtojo titulai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.