EUROLYGA 2023

Paplūdimio tinklininkų atranka į 2016-ųjų olimpiadą – Vilniuje

Lietuvos tinklinio federacijai suteikta teisė organizuoti Europos tinklinio federacijos 2014 – 2016 m. Kontinentinės taurės varžybų, kurios drauge yra paplūdimio tinklininkų atranka į Rio de Žaneiro olimpiadą, IV etapą. Šis Taurės etapas yra paskutinis prieš 2016 metais vyksiantį finalinį varžybų etapą.

Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2015, 11:12 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 3:35 AM

Vilniaus „Credit24 arenoje“ prie Balto tilto rugsėjo 5 – 6 dienomis A pogrupyje dėl dviejų vietų Taurės pusfinalyje kovos Lietuvos, Ukrainos, Belgijos, Slovėnijos moterų rinktinės bei Lietuvos, Austrijos, Prancūzijos ir Suomijos vyrų rinktinės.

„Labai smagu, kad etapas vyks Vilniuje, nes prie savų sirgalių mums žaisti sekasi, – džiaugėsi Europos žaidynių bronzos medalininkė Ieva Dumbauskaitė. – Manau, kad mūsų šansai yra tikrai geri, nes į finalinį etapą patenka dvi rinktinės, o favoritėmis esame turbūt mes ir ukrainietės. Kita vertus, tai juk ketvirtas etapas ir silpnų varžovių jau nebeliko, todėl visos rungtynės turėtų būti labai įdomios“.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas apie būsimus varžovus pasakojo: „Mūsų merginos šiose varžybose turės aukščiausią reitingą, todėl tikimės pergalių ir patekti į finalinį Taurės etapą. Kitokia situacija bus vyrų grupėje, nes atvyksta be galo stiprūs varžovai.

Austrai yra Europos čempionai, prestižinių turnyrų prizininkai, prancūzai patenka tarp 10 geriausių pasaulio komandų, tad lengva nebus. Tačiau džiugu, kad dar kartą Lietuvoje galėsime mėgautis paties aukščiausio lygio tinkliniu ir gyvai stebėti elitinių tinklininkų pasirodymus“.

Į ketvirtąjį Kontinentinės taurės etapą Lietuvos moterų rinktinė, kurią sudaro Ieva Dumbauskaitė, Monika Povilaitytė, Karolė Virbickaitė ir Vytenė Vitkauskaitė, pateko pernai pergalingai įveikusi I etapą Vilniuje ir peršokusi iškart į trečiąjį, kuriame šiemet užėmė antrą vietą.

Lietuvos vyrų rinktinės (Arnas Rumševičius, Lukas Každailis, Andrius Gaidys, Paulius Matulis) kelias iki ketvirtojo taurės etapo buvo sunkesnis – lietuviai pirmame etape užėmė trečią vietą, todėl jiems teko įveikti papildomą antrąjį atrankos etapą. Jame užėmę antrą vietą mūsiškiai pateko į III etapą, kuriame liko treti.

Kituose IV Kontinentinės taurės etapo pogrupiuose žais:

B pogrupis – Rusija, Latvija, Baltarusija, Slovakija (vyrai) bei Prancūzija, Švedija, Latvija, Anglija (moterys);

C pogrupis – Graikija, Šveicarija, Ukraina, Anglija (vyrai) bei Graikija, Suomija, Škotija, Azerbaidžanas (moterys);

D pogrupis – Izraelis, Estija, Azerbaidžanas, Belgija (vyrai) ir Norvegija, Lenkija, Izraelis, Slovakija (moterys).

Iš šių keturių pogrupių į pusfinalį patenka po 8 vyrų ir moterų rinktines, kurios prisijungs prie kitų aštuonių, kurios į pusfinalį pateko tiesiai, laimėjusios III etape savo pogrupių varžybas ir tokiu būdu išvengdamos papildomo IV etapo. Europos Kontinentinės taurės nugalėtojai iškovos vietą 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, o antras ir trečias vietas užėmusios rinktinės dėl šios galimybės dar turės kovoti su kitų žemynų Kontinentinių taurių prizininkėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.